GÅ TILLBAKA

Höstlovsaktiviteter i Stockholm

2 år sedan
Höstlovsaktiviteter i Stockholm

Höstlovet är kommet, tro det eller ej. Tiden springer förbi och snart är det dags att planera jul och nyår, men innan dess betar vi av Halloween. Och oavsett om du har barn och behöver hitta höstlovsaktiviteter i Stockholm att underhålla med, eller om du bara älskar den här tiden på året så har vi tipsen du inte vill missa i veckan.

Gröna Lund

Gröna Lund Höstlovsaktiviteter i Stockholm
@gronalund, Instagram.

Tiden på året är kommen då den populära nöjesparken förvandlas till ett lika rysligt och mysigt paradis för hela familjen. Upplev olika attraktioner, skräckhus och läskiga karaktärer på vägen. För den som inte är ett fan av skräck finns det även massa mys och lugn bland pumpor och andra höstiga dekorationer.

Boka via deras hemsida.
Datum: 1-6 november.
📍Lilla Allmänna Gränd 9

Dia de los muertos

Upplev Dia de muertos, de dödas dag, på Etnografiska museet. Det finns en musik- och dansföreställning “Fiesta en el cementario/Fest på kyrkogården” som går flera gånger under dagen. Utöver det firas det traditionsenligt med bland annat mexikansk folkdans och musik, marknad, ofrenda, filmvisning, och skapande aktiviteter i museets kreativa verkstad.

Pris: Fri entré till museet, biljetter på hemsidan.
Datum: 5-6 november.
📍Djurgårdsbrunnsvägen 34

Rosendals Trädgård

Samla nära och kära och njut av en fridfull manifestation i trädgården på Rosendal. Bland ljus och lyktor skapas plats för eftertanke och stillhet. Ljus att tända till Allhelgona går att inhandla i plantboden. Dessutom tänder de en brasa på gårdsplan och i trädgårdskaféet erbjuds äppelmust och höstlunch.

Rosendals trädgård höstlovsaktiviteter i Stockholm
@rosendalstradgard, Instagram

Datum: 5 november, 11:00 – 16:00
📍Rosendalsvägen 38

Brunnsviken

Varje år märks den första söndagseftermiddagen med en ljusfest i Brunnsviken. Flertalet föreningar anordnar tillsammans en ljusfest i Hagaparken, Bergianska trädgården och andra områden runt Brunnsviken. Syftet är att sprida glädje, ljus och värme i novembermörkret och erbjuda en unik naturupplevelse. Det blir musik, fackeltåg, marschaller och en båt som går mellan Hagaparken och Bergianska trädgården.

Datum: 6 november, 16.00–18.00
📍Brunnsviken

Höstlov
Halloween
rosendals trädgård
gröna lund
brunnsviken
etnografiska museet
höstlovsaktiviteter i stockholm
höstlov stockholm