GÅ TILLBAKA

Västeråskrogarna som platsar i årets White Guide

5 år sedan
Västeråskrogarna som platsar i årets White Guide

The White Guide utser årligen de främsta restaurangerna, de har släppt årets lista och vi har listat vilka Västeråskrogar som är med.

Krogarna som stannat på listan

Frank och Nya Hattfabriken

Restaurang Frank och Nya Hattfabriken befinner sig i hjärtat av Västerås. Båda restaurangerna erbjuder ett unikt koncept, en fantastisk miljö, skön musik och trivsam stämning för större och små sällskap.

Konceptutvecklare Peter Sandberg och VD Magnus Odéen.

– Vi är stolta och tacksamma för nomineringarna, vi vill alltid leverera bästa möjliga kvalitet och service på samtliga restauranger. Ett stort tack till medarbetare och gäster som gör oss ännu bättre varje dag!

Magnus Odéen, VD för Let me be Frank.

Kajplats 9

Kajplats 9 är ett brasserie med stor fokus på skaldjur. Restaurangen är belägen i hamnen där du har Mälaren som utsikt. Restaurangen erbjuder allt från klassisk husmanskost till skaldjursplatåer och har även ett brett dryckesutbud.

Johan Sjöqvist och Oscar Ljungqvist som driver Kajplats 9 och Di Spagna i Västerås.

– Vi tycker det är väldigt roligt och vi är stolta över detta! Vi vill rikta ett stort tack till vår fantastiska personal och våra härliga gäster som gör vårt jobb otroligt roligt.

Johan Sjöqvist och Oscar Ljungqvist, driver Kajplats 9.

Limone Ristorante Italiano

Limone Ristorante Italiano är en italiensk restaurang som sedan 1996 är centralt belägen i ett av Västerås vackra sekelskifteshus kallat Officershuset. Där du kan njuta av klassiska italienska rätter i lugn och romantisk miljö.

Limone

Restaurang Pråmen

På Pråmen återspeglar maten omgivningen så smakerna på menyn är influerade av havets läckerheter och närområdet. Det är en avslappnad miljö som erbjuder en fyrarättersmeny där du väljer enligt smak och preferens. Matlagningen är traditionell med inslag av moderna influenser och tekniker.

Joakim Forslund som driver Pråmen i Västerås.

– Väldigt roligt att var med i år igen! Utan vår fantastiska personal och våra gäster så är det inte möjligt. Vill rikta ett extra tack till personalen som alltid kommer in med glädje och bra energi till jobbet. Tycker även att det är kul att det kommer nya restauranger, som kommer med och hjälper till att dra utvecklingen för Västerås framåt. Vi är stolta och känner oss hedrade att vara med i White Guide!

Joakim Forslund som driver Pråmen i Västerås.

Saluhallen Slakteriet

Med stor fokus på närproducerade och lokala råvaror har Saluhallen Slakteriet ett utbud som täcker alla smaker och preferenser. Du hittar både butiker och restauranger som har ett brett utbud: Veggoköket, Gilla Grilla, Bondens Butik och Kafé, Aurora Sushi Bar, Stora Ekeby Kött, Ost sill och lite till, Happy Noodle + och Didriks BBQ Pit.

Gänget på Saluhallen Slakteriet.
– Vi är självklart jätteglada och superstolta över att bli uppmärksammade i White Guide även i år. Ett härligt kvitto på att allas hårda arbete och stora passion för mathantverk fungerar. Vi lovar att fortsätta bjuda våra gäster på nya matupplevelser samt flera nyheter under 2019. Det kommer att bli ett spännande år i Saluhallen!
Greger Johansson, projektledare för Saluhallen Slakteriet.

Nya Västeråskrogar som äntrar White Guide

Hermanas

Hermanas är drömmen som blev till verklighet för systrarna Niva när de startade sin egen bar med inspiration från Karibien, Mexico och Sydamerika. Konceptet Hermanas är en tolkning av maten, kulturen och miljön från systrarnas egen tolkning av länderna.

Therese Niva & Josefin Niva Hermanas Västerås
Från vänster: Therese och Josefin Niva.

Locavore

På våning 18 inne på Steam Hotel kan man avnjuta asiatisk matlagning i sitt essé! Rätterna serveras i mindre format och passar perfekt att dela som par.

Gänget på Locavore.

Västerås Dinner Club

Här äter du inte maten – här upplever du den. På The Västerås Dinner Club erbjuds du en fast meny på tio eller fem rätter med endast 12 platser som passar perfekt för ett helt sällskap.

På denna restaurang tillagas rätterna mitt framför dig och du behöver inte oroa dig för att inte hinna äta upp dem alla – det bokas nämligen endast en sittning per kväll. Restaurangen drivs utav Stefan Taylor som också tillagar maten framför ögonen i 4-5 timmar.

Västerås Dinner Club har även blivit nominerade till ”årets banbrytare” som hyllar aktörer som satsar på att bryta ny mark och peka ut nya vägar inom gastronomin.

Stefan Taylor som driver Västerås Dinner Club i Västerås.

– Det är en ära att vara med i White Guide i år och att vara nominerad för årets banbrytare. Ett stort tack till alla gäster som har besökt restaurangen sedan jag öppnade, och jag ser fram emot att träffa er alla igen!

Stefan Taylor som driver Västerås Dinner Club.

Vad är White Guide?

White Guide är en restaurangguide som varje år testar och bedömer runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. Sedan 2013 publiceras också White Guide Café där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

White Guide
White guide 2019