GÅ TILLBAKA

Smultronställen i Västerås

2 år sedan
Smultronställen i Västerås

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Bland caféer, stall, slott och bryggor har du möjlighet att hitta ditt smultronställe i Västerås! Vi tipsar om härliga platser du kan besöka under varma sommardagar. En aktivitet som passar både stora och små. Gör en checklista till semestern och bocka av dessa ställen, du kommer inte ångra dig.

Gäddeholms Café

Västerås smultronställen
Foton från Gäddeholms Cafés sociala medier.

Adress: Gäddeholms Gård 3 C, Västerås

Frösåkers Brygga

Västerås smultronställen
Foton från Frösåkers Bryggas sociala medier.

Njut av solens strålar i en idyllisk miljö på Frösåkers Brygga. Det finns en del att uppleva såsom deras hemlagade glass, Skeppsmuseum och andra härliga aktiviteter ute i den friska luften och en lärorik miljö.

Adress: Frösåkers Brygga 7, Västerås.

Engsö Slottscafé

Västerås smultronställen
Foton från Engsö Slotts sociala medier.

I en historisk och botanisk miljö hittar ni caféet i det gamla slottsköket. Njut av en härlig promenad och en god fika som bakas på plats.

Adress: Engsö Slott, Västerås.

Fiskarfruns café


Gå in i köket och beställ din mat eller fika och njut! Fisken som serveras är rökt i deras egna fiskrökeri vilket är ett gott tips från oss. Fikabrödet bakas i cafét och är allt från mjuka kakor till pajer. Missa inte heller att svalka dig med en god glass!

Adress: Ängsö Skursund 1, Västerås

Café Anund

Vid det stora gravfältet vid Anundshög hittar du Café Anund som serverar enklare måltider, matiga smörgåsar och hembakat fikabröd. Är du ryttare på bygden kan du lämna din häst i småhagar under tiden du fikar!

Adress: Anundsvägen 5, Västerås.

Systrarna på Gaggeska gården

Älskar du en lantlig miljö så är Systrarna på Gaggeska gården något för dig. Det är beläget i Vallby friluftsmuseum där de serverar mat som är lagad från grunden på råvaror som är närproducerade eller ekologiska. Utöver ett härligt mat- och fikautbud har de smakrikt västeråsrostat kaffe att erbjuda. Du kan även ta med dig fikat hem, sätta dig ute på de olika platserna och beställa festfat, smörgåstårtor och andra läckerheter. Kolla in deras hemsida för mer info.

Adress: Vallby friluftsmuseum, Västerås

Hem till gården

Boutique hotellet Hem till Gården är i traditionell svensk stil med många antika detaljer och bevarad inredning. Njut i en mysig miljö av stenugnsbakade pizzor med botten gjord av surdeg från Kopparlundens bageri, eller varför inte en charkbricka? Avsluta måltiden med härlig gofika!

Adress: Slånbärsgatan 13, Västerås

Wåffelbaren

Finns det en härligare kombination än våfflor och glass? Njut av dessa härliga mästerverk hos Wåffelbaren. Det finns olika kombinationer och du kommer definitivt vilja prova alla varianter efter du smakat din första våffelglass.

Adress: Björnövägen, Västerås.

Målhammar stall

Njut av en lantlig atmosfär ute på Målhammar stall! Det är ett lantligt utecafé och miniloppis i en vacker miljö där du även hittar mysiga djur. På menyn hittar du bland annat fika, glass och lättare lunch (surdegstoast och våffla). Det finns även glutenfritt, veganskt och sockerfritt alternativ för den som önskar.

Adress: Målhammar 15, Västerås

Under stora eken

Ett café värt en utflykt. Falurödfärg, vita knutar, åkermark och grönskande natur. Som hämtat ur en Astrid Lindgren saga har denna oas putsats fram ett stenkast från Västerås bebyggelse. En plats för skratt och lek oavsett ålder.

Adress: 725 91 Västerås

Borgåsunds restaurang

Med en fantastisk utsikt över Mälaren hittar vi Borgåsunds restaurang som befinner sig på en kulturhistorisk plats där du kan njuta av deras populära räksmörgås bland mycket annat gott. Ett smultronställe som under sommarmånaderna även erbjuder aktiviteter och båtplats.

Adress: Hornssund 2, Västerås

gäddeholms café
Systrarna på Gaggeska Gården
Gula Stallet Mat & Rum
Frösåkers brygga
Engsö Slottscafé
Smultronställen Västerås
Västerås smultronställen
Under stora eken
Fiskarfruns Café
Café Anund
Hem till gården
Waffelbaren
Målhammar stall