GÅ TILLBAKA

Därför är Västerås en grym restaurangstad

3 år sedan
Därför är Västerås en grym restaurangstad

På bild: Frank, @frankbistrovasteras

I den här artikelserien kommer vi få följa med Hannes Filipsson som driver EAT Matstudio. I denna artikel berättar han om sina topp tre restauranger i Västerås bland annat. Följ med på denna spännande artikelserie som kommer bjuda på massa matnyttig inspiration till hemmakocken bland annat.

Därför är Västerås en grym restaurangstad

Det bästa med Västerås som restaurangstad är att du kan åka till vilken stadsdel som helst och hitta guldkorn. Sen tycker jag att det är bra att man utnyttjar Mälaren, dit många vill ta sig när det är varma och soliga dagar. Samtidigt som jag tycker att Västerås är en bra restaurangstad så finns det mycket man skulle vilja förändra och förbättra, om man hade den makten – mer om det i en annan artikel.  

Mina topp tre restauranger i Västerås 

1. Frank

För att de är bäst i stan. På både mat och dryck. Punkt.

2. Magasinet

Är det stans bästa läge vid vattnet? Tveklöst. Lägger du därtill smörrebröd, stekande sol och en kall pilsner upphälld av Kesoh så behöver du inte så mycket mer.

3. Nora´s

Jag tycker mycket är bra på Slakteriet men att käka stans bästa pizza, eller deras nya fräschare tonfiskmacka är fem plus. Ta ett glas riktigt bra vin och en bit paté om du vill sitta en stund i en av barstolarna annars. Där hittar ni mig i sommar!

Rent a chef – Semesterns höjdpunkt 

I sommar kommer menyn vara fräsch, fräsch, fräsch. Då jag byter och ändrar rätter ganska ofta så är det svårt att säga exakt vad som kommer att finnas. Jag tror däremot att vår fish taco kommer leva kvar ända till sensommaren. Friterad torsk i majstortilla, syrad rödkål, harissamajonnäs, hoisinsås, isad silverlök och koriander. Somrigt och härligt! Den tycker jag alla bör komma hit och smaka, eller laga hemma! Det är inte så svårt som man tror.

EAT Västerås
Härliga bilder från @eat_matstudio på Instagram som visar hur en kväll på EAT kan se ut.

Då vi fortfarande har restriktioner att ta hänsyn till hos oss på EAT Matstudio så vill jag slå ett slag för rent a chef. Jag kommer jättegärna hem till er och lagar mat! Kika in på vår Instagram och se vad vi lagat hemma hos folk tidigare så blir ni förhoppningsvis sugna.