GÅ TILLBAKA

Premiärdags för det populära sommarcaféet

3 år sedan
Premiärdags för det populära sommarcaféet

Genbergs sommarcafé startades för första gången under sommaren 2017 av familjen Genberg: Elizabeth och Mikael med sina barn Max, Alice och hennes pojkvän Ludvig. Det tog inte lång tid förrän ordet spreds om konceptet och idag besöks Genbergs sommarcafé av människor från hela landet. Detta är minst sagt ett familjekärt café som genomsyras av passion, kärlek och glädje. De har även blivit nominerade och framröstade till det Stora Turismpriset. I denna artikel får du veta mer om caféet och vad du kan förvänta dig i sommar.

Startskottet för Genbergs Sommarcafé

– Det började med att vi skaffade oss ett sommarhus under 2010 i Virsbo som är beläget nära Strömsholms kanal. Längs kanalen passerade folk med kanoter som ofta frågade om det fanns ett café i närheten. Då ställde vi oss frågan: Varför inte öppna ett eget café här? berättar Elizabeth i en tidigare intervju.

Genbergs sommarcafé

Sommarcaféet kom till liv

– När vi snubblade över huset som ligger precis bredvid kanalen, var det uppenbart för oss att göra något fantastiskt med denna stora och vackra yta. Då startade vi Genbergs Sommarcafé som ett familjeprojekt med vänner och bekanta som hjälper till. Det finns något så otroligt läckert med att driva detta inom familjen. Vi sporrar varandra och tänjer på gränserna. Alice och Ludvig baka, Max är mästare på kundbemötande och är själv barista, Elizabeth är strukturerad och kan marknadsföringsbiten. Detta toppar vi upp med vår gemensamma kreativitet för saker och ting. Målet med caféet är att ha möjligheten att testa våra idéer, ha kul och samtidigt umgås tillsammans, förklarar Mikael i en tidigare intervju.

‘’Jag skulle inte vilja vara någon annanstans under sommaren än sommarcaféet’’

“Det känns nästan bisarrt”

– När man tänkt starta något som är tänkt att vara enkelt och läckert och sedan blir det bara mer och mer folk, och engagemanget ökar och så blir allt större och större. Det är otroligt! Och vi är såklart väldigt glada för detta. Trots det stora antalet besökare har vi ändå lyckats hålla det familjärt och det är spännande i och med att folk uppskattar det så mycket och kommer i så stora mängder. Problemet för oss, vilket är ett lyxproblem, är att det blir för mycket folk. Det blir ett högt tryck och ibland säljer vi slut snabbare än vi trott.säger Mikael i en tidigare intervju.

@genbergssommarcafe, Instagram

– Vi brukar säga att vi leker café, men där känner jag att det blivit mer seriöst, det är lek fortfarande men vi har tagit det till en högre nivå. Vi förstod inte riktigt det i början, vi förväntade oss inte den fantastiska responsen, säger Elizabeth med ett leende.

Allt blir bättre under resans gång

– Vi har lärt oss otroligt mycket under resans gång och vi är bättre på att försöka uppskatta mängden som besöker oss. Det går inte riktigt att förutsäga helt, men vi är bättre på att tänka i flöde och effektivisera allt. Det vässar till sig hela tiden och det är en fantastisk känsla, otroligt roligt, säger Mikael och Elizabeth.

@genbergssommarcafe, Instagram

“Det är det som gör att man vill fortsätta”

– Responsen från gästerna är fantastisk! Det är det som gör att man vill fortsätta. Det är otroligt roligt att se hur folk faktiskt får en upplevelse och att de uppskattar hur kvalitativt det är. De säger i början på besöket att de ser fram emot nästa besök, det är sånt som glädjer oss otroligt mycket och ger oss motivation och blir en drivkraft, förklarar Mikael.

Varma hälsningar till årets gäster

– Välkomna till ännu ett år med oss! Vi är ett besöksmål och det finns saker runt omkring oss att uppleva och det är också ett ansvar vi har att föra vidare. Det är ett otroligt fint ställe och det är roligt att fler upptäcker Virsbo och den vackra miljön som finns att uppleva här. Och självklart välkommen att njuta av god mat, umgänge och fika hos oss, säger de avslutningsvis.

Händelserikt innan öppningen på söndag 

”Som vi längtar och har förberett inför sommarcafésäsongen! Vi har tagit bort asfalten på gården och ersatt med vackert grus, planterat, provbakat, saftat, syltat… nästan allt var klart inför öppning… och så började vår diskmaskin att brinna. Riktigt läskigt, men vi upptäckte det långt innan branden spred sig utanför diskmaskinen och kunde släcka med våra brandsläckare och Virsbo Brandkår var på plats snabbare än blixten. Vi är så tacksamma för det. Tack och lov för pulversläckare och tack och lov för bästa Kirsi på Bygg & Golv som hjälpte oss att sanera bort allt sot och pulver. Och tack till BRT- Butik & Restaurang Trading som snabbt som sjutton levererade och installerade en sproilans ny diskmaskin” skriver de på sin Instagram.

Öppningsdatum: 11 juli 2021
Öppettider: Fredag – söndag: 12:00-17:00

Genbergs Sommarcafé
Virsbo
Genbergs Sommarcafé Virsbo
Genbergs Sommarcafé Västerås