GÅ TILLBAKA

GUIDE: Fisk och skaldjur i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Fisk och skaldjur i Västerås

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Ny vecka innebär nya möjligheter för lunch med vänner och kollegor. Är ni extra sugna på just fisk och skaldjur till lunch i Västerås har ni här den ultimata guiden! Guestro tipsar om restauranger att besöka redan idag!

Kajplats 9

Kajplats 9 är ett klassiskt brasserie med stort fokus på fisk och skaldjur som finns beläget i tullhuset precis vid Mälaren. Fisken och skaldjuren tillagas efter årstidernas växlingar. Förutom fisk och skaldjur serveras även husmanskost och säsongsanpassade kötträtter.  Via deras hemsida kan man varje vecka följa veckans lunchrätter där du hittar både fisk och skaldjursrätter beroende på vecka.

Pråmen

Pråmen är restaurangen mitt på Mälaren som erbjuder en meny inspirerad av närområdet och vattnet. Med bland annat Christoffer Stridsberg som köksmästare på denna fine-dining restaurang kan man förvänta sig klassiska rätter med innovativa inslag. Fisk finns med varje vecka på lunchmenyn!

Di Spagna

Det europeiska brasseriet Di Spagna har många uppskattade klassiker på menyn och däribland fisk och skaldjur till lunch i Västerås. Via deras hemsida kan man följa veckans luncherbjudanden hos dem. Både fisk och deras egentillverkade pasta finns med på menyn, och har du tur kan veckans erbjudande vara en kombination av den utsökta pastan och fisk eller skaldjur!

@dispagnavasteras, Instagram.

Djäknebergets restaurang

Djäknebergets restaurang erbjuder både fisk och skaldjur till lunch tillsammans med en panoramavy över Västerås. Menyn på husmanskosten anpassas efter säsong, men på lunchmenyerna finns alltid en fiskrätt med!

Stadshusrestaurangen 

Inne i Stadshuset i Västerås finner man Stadshusrestaurangen. Lunchmenyn för fem dagar i veckan ser alltid till att ha med minst en rätt bestående av havets läckerheter.

Brasserie Stadsparken

Vad sägs om panerad torsk till lunch? På Brasserie Stadsparken i hjärtat av Västerås serveras klassisk mat med igenkännande smaker till lunch.

Lunch i Västerås
Från vänster: Skrei Djäknebergets restaurang, citronströmmin med dillmos, grönkål och brynt smör Stadshusrestaurangen, panerad torsk med kokt potatis, remouladsås, citron och dill Brasserie Stadsparken. Foto: från sociala medier.

Falkenbergska kvarnen

På Falkenbergska kvarnen som finns beläget vid Svartån kan man äta fräscha fiskrätter till lunch!

Trevlig lunch!

Kajplats 9
Pråmen
Brasserie Stadsparken
Djäknebergets restaurang
stadshusrestaurangen