Bageri April

4.6

Mellan - $$


Frukost • Fika


Smörgås • Café • Bakverk


help tooltip icon
Stängt nuStängt (Idag)
help tooltip icon

Måndag07:00 - 17:00

Tisdag07:00 - 17:00

Onsdag07:00 - 17:00

Torsdag07:00 - 17:00

Fredag07:00 - 17:00

Lördag08:00 - 15:00

IdagStängt Stängt nu


AVVIKANDE ÖPPETTIDER

26.06.2021 - 12.07.2021Stängt

04.10.2021 07:00 - 17:00


Vasagatan 17, 722 15 Västerås


help tooltip icon
Stängt nuStängt (Idag)
help tooltip icon

Måndag07:00 - 17:00

Tisdag07:00 - 17:00

Onsdag07:00 - 17:00

Torsdag07:00 - 17:00

Fredag07:00 - 17:00

Lördag08:00 - 15:00

IdagStängt Stängt nu


AVVIKANDE ÖPPETTIDER

12.07.2021 - 12.07.2021Stängt

04.10.2021 07:00 - 17:00

021-25xxx

Beskrivning
Vi tyckte det var givet att vårat bageri skulle heta April då det speglar vårat sätt att arbeta och tänka på. Själva namnet April kommer från Latins ”aprilis” och betydelsen härstammar från att jorden öppnar sig och marken börjar att gro. Vi tolkar det genom att se vad som finns tillgängligt i närområdet och just för stunden.

Även fast vi inte har som mål att certifiera oss så jobbar vi i allra högsta grad med ekologiska råvaror från bönder och producenter som har samma värderingar som oss. Vi brukar säga att vi jobbar för bra karma.

Vi som står bakom Bageri April är Kim Lund och Pär Martinsson. Kim är som bagare välmeriterad. Förutom att hon bär hon titeln ”årets bagare 2016”, har hon bakom sig många år som medlem i bagarlandslaget och som coach för juniorbagarlandslaget. Pär är från grunden kock som efter flera år av jobb i restaurangkök utomlands landat i Västerås.

Efter några års aktivt letande av den rätta lokalen så slår vi äntligen upp dörrarna till Bageri April på Vasagatan 17 i centrala Västerås. Med öppen planlösning och full insyn i produktionen där fokusen ligger på att under hela dagarna baka bröd i stenugnen.

Välkomna!

Pris nivå:

Mellan - $$

Tillfälle

Frukost, Fika

Kök

Smörgås, Café, Bakverk

Bageri April
Beskrivning
Vi tyckte det var givet att vårat bageri skulle heta April då det speglar vårat sätt att arbeta och tänka på. Själva namnet April kommer från Latins ”aprilis” och betydelsen härstammar från att jorden öppnar sig och marken börjar att gro. Vi tolkar det genom att se vad som finns tillgängligt i närområdet och just för stunden.

Även fast vi inte har som mål att certifiera oss så jobbar vi i allra högsta grad med ekologiska råvaror från bönder och producenter som har samma värderingar som oss. Vi brukar säga att vi jobbar för bra karma.

Vi som står bakom Bageri April är Kim Lund och Pär Martinsson. Kim är som bagare välmeriterad. Förutom att hon bär hon titeln ”årets bagare 2016”, har hon bakom sig många år som medlem i bagarlandslaget och som coach för juniorbagarlandslaget. Pär är från grunden kock som efter flera år av jobb i restaurangkök utomlands landat i Västerås.

Efter några års aktivt letande av den rätta lokalen så slår vi äntligen upp dörrarna till Bageri April på Vasagatan 17 i centrala Västerås. Med öppen planlösning och full insyn i produktionen där fokusen ligger på att under hela dagarna baka bröd i stenugnen.

Välkomna!