GÅ TILLBAKA

Asiatiska kedjan öppnar sin tredje restaurang i Västerås!

4 år sedan
Asiatiska kedjan öppnar sin tredje restaurang i Västerås!
Foto: Julia Chan till höger med restaurangchefen Linnea Andersson.

Hos fantastiska YumYum kan du uppleva Asiens läckra smaker i en otroligt fin miljö eller via deras drive through om du är på språng. Det är en modern asiatisk restaurang där maten är ett hantverk influerat av de klassiska asiatiska smakerna. Alltid färska råvaror av hög kvalitet i deras rätter och de gör bland annat deras egna dumplings och vietnamesiska vårrullar. Vi har pratat med ägaren Julia Chan och Linnea Andersson om deras koncept och nyöppningen av deras tredje enhet i Erikslund, mittemot MAX. 

Konceptet togs till en ny nivå och blev YumYum 

– I början, för många år sedan, så var vi en snabbmatsrestaurang inne i City, som vi höll på med ett par år. Sedan bestämde vi oss för att ta konceptet till en ny nivå vilket resulterade i YumYum. Då satsade vi mycket på att restaurangerna skulle präglas av en härlig, varm och harmonisk miljö som inte är så vanligt för snabbmatskedjor. Därför arbetade vi med Archus som tog fram den fantastiska arkitektinredningen vi har. Vi vill att våra gäster ska kunna njuta av maten i restaurangen och ha det trevligt. I samma veva när vi bestämde oss för att ta konceptet till en ny nivå så lade vi även till en á la carte meny på YumYum City och enklare rättigheter som nu samtliga restauranger har, berättar Julia. 

YumYum Erikslund
Foto: YumYum Hälla @facebook.

– För två år sedan märkte vi att det inte är så många som har tiden att äta ute på samma sätt. Därför utvecklade vi YumYum i Hälla med drive through vilket har varit otroligt uppskattat. Och det är något vi fortsatt satsa på i Erikslund för vi vill ge samma möjlighet och tillgänglighet till de olika områdena, säger Linnea. 


“Vår största fokus har alltid varit att servera mat från grunden med hög kvalitet”

– När vi började för många år sedan fanns det många asiatiska restauranger men vi ville nischa oss med att det skulle vara en bordsservering i en härlig miljö där man också kan njuta av ett glas vin som alternativ. Vår största fokus har alltid varit att servera mat från grunden med hög kvalitet. Det är väldigt viktigt i det asiatiska köket att ha färska råvaror för att smakerna ska göras rättvisa, därför har vi alltid full fokus på det. Även vår drive through görs direkt vid beställning och det kan ta längre tid än de vanliga snabbmatskedjorna, men det finns också skäl bakom det. Vi vill alltid servera fräsch och fin mat, och det märker vi våra gäster verkligen uppskattar, berättar Julia. 


Västerås bästa matställe om man gillar asiatisk mat.
Trevlig personal och fin lokal.” – Gästrecension från Facebook. 

 

Menyn influeras av Asiens olika matkulturer och smaker

– Jag var fyra år när jag kom från Vietnam. Jag har tagit med mig matkulturen från min uppväxt men också sättet asiater njuter av en måltid. Det är vid matbordet man umgås och därför har vi valt att satsa på interiören till exempel. Våra menyer influeras av hela Asien, bland annat i Phayaos jordbruksmarker i norra Thailand, de flytande marknaderna i Ratchaburi eller bland Krabis fiskebyar i söder. De baseras på vår erfarenhet och de smaker vi tycker om, berättar Julia.

YumYum Erikslund
Från vänster: kyckling med cashewnötter, pad thai och röd curry med kyckling.

– De populäraste rätterna är kyckling med cashewnötter, pad thai och röd curry med kyckling, säger Linnea.  

Skillnaden mellan de olika enheterna

– Skillnaden är mellan de olika enheterna är att Hälla och Erikslund är samma koncept med restaurang och drive through, City däremot har större fokus på smårätter och avsmakningsmeny. För oss är det också viktigt med öppet kök så man känner sig trygg och får ta del av hur tillagningen går till som en upplevelse. Att man ser att våra kockar gör detta med kärlek och passion, berättar Linnea vidare. 

YumYum Erikslund
Foto: www.yumyum.se

Stora planer för framtiden

– Just nu har vi då tre enheter i Västerås och näst på tur är Eskilstuna 2021! Där ska vi bygga upp vår egen facilitet med drive through som vi har idag i Hälla och Erikslund. Vi ser jättemycket fram emot det och har många andra spännande saker på gång, berättar Julia med ett leende. 

Den varma hälsningen till alla Västeråsare 

– Vi vill välkomna alla att njuta av den asiatiska matkulturen och de fantastiska smakerna köket har. Kom och njut med oss och välkommen även till YumYum Erikslund som vi öppnade förra torsdagen. Vi ser fram emot att träffa er, säger Julia och Linnea avslutningsvis. 

 

Adress City: Smedjegatan 5, Västerås 
Adress Hälla: Kranbryggargatan 1, Västerås 
Adress Erikslund: Krankroksgatan 4, Västerås 

 

 

YumYum Västerås
YumYum Hälla
YumYum City
YumYum
YumYum Erikslund
asiatisk mat
Julia Chan
Thai Chan