GÅ TILLBAKA

Hit flyttar Bygdens Bageri och Wåffelbaren

4 år sedan
Hit flyttar Bygdens Bageri och Wåffelbaren

Obs: Detta är en äldre intervju och Wåffelbaren hittar du på Björnögården idag.

Äntligen är det dags för comeback för Bygdens bageri i nya lokaler. Bygdens bageri startades en gång i tiden av Ylva och Weine Holmberg år 2005 i Kungsby som då var Bygdens mat (Saluhall). Ute på fantastiska Kungsby finner vi snart Bygdens Bageri och Wåffelbaren där du kan du slappna av i lantlig miljö. En perfekt dagsutflykt som passar både stora och små. Med sitt stora fokus på hantverk och unikhet i varje deg, bröd, våffla och bulle, kan vi inte tänka oss en bättre plats för bageriet och Wåffelbaren. I den här intervjun berättar Lisa Holmberg om succén med Wåffelbaren och den stora flytten. 

Den populära Wåffelbaren hittar du snart i Kungsby

– Förra året hade Wåffelbaren sin premiär, och vilken premiär det var! Intresset för den efterlängtade Wåffelbaren har varit enormt även detta år. Sociala medier har lett till en otrolig spridning av våra populära våfflorna, och att Wåffelbaren är en snackis på stan har ingen kunnat missa, säger Lisa och skrattar. Långa köer och väntetid för att smaka de utsökta våfflorna, har blivit en vanlig syn hos Bygdens bageri, berättar Lisa. 

@waffelbaren, Instagram

Flytten till Kungsbyn

– Kärrbo Prästgård där vi nu varit är en riktig bondgård, med djur som måste skötas, gödsel som ska tas om hand och traktorer som kör fram och tillbaka. I takt med att bageriet blivit ett attraktivt besöksmål med allt fler människor som besökte bondgården, ledde till att arbetet med gården blev otroligt lidande. De som bor och arbetar där har hindrats i sitt arbete och det funkar ju inte. Det var därför dags för en förändring, förklarar Lisa. 

Nya lokaler – nya möjligheter

– Inför nyöppningen väntas även en del nyheter i sortimentet. Sortimentet kommer bland annat utökas med flera lättare luncher som bakad potatis med goda röror, sallader, grillade mackor, och olika matiga smörgåsar. Vi kan också avslöja att vi kommer köra igång med pizzakvällar igen till hösten som många längtat efter. Vad de gäller Wåffelbaren så ser vi nästan ingen hejd på utvecklingsmöjligheterna. Vi kommer bland annat se till att kunna erbjuda mer allergialternativ och vi kan också berätta att vi kommer erbjuda mjukglass! Vi har också planer på att börja med brunch till hösten och eventuellt restaurangkvällar. Vi har ingen brist på idéer och har nästa obegränsade möjligheter i de nya lokalerna på Kungsbyn, berättar Lisa exalterat. 

@waffelbaren, Instagram

Väl värt ett besök 

– Oss kan man besöka tisdag-lördag 10:00-16:00, samma öppettider som parken när vi når öppningsdatumet som vi siktar på är den 28/7. Under sommaren när vi har mer gäster, är det dock inte uteslutet att vi kommer att förlänga öppettiderna. Håll utkik på sociala medier, där  vi kommer hålla alla våra besökare väl informerade om alla spännande nyheter, berättar Lisa avslutningsvis. 

Waffelbaren
wåffelbaren kungsby