GÅ TILLBAKA

Pastamenyn hos Vivaldi: Andreas Eroglu berättar

2 år sedan
Pastamenyn hos Vivaldi: Andreas Eroglu berättar

* Intervju från 2019

Kocken och ägaren Andreas Eroglu har över hela 20 års erfarenhet inom restaurangbranschen. Han tog över Vivaldi med tydliga mål och ambitioner om att servera god och hälsosam mat till vad han menar är humana priser. Vi har intervjuat Andreas för att få veta mer om tanken bakom deras populära pastarätter och får även reda på hans personliga favorit.

”Jag är medveten om medvetenheten hos gästerna”

– För mig har kvalitén aldrig varit något jag tummar på, det är något som helt enkelt måste hålla måttet. Människor idag är mer medvetna om vad de faktiskt stoppar i sig och det  går i linje med vad Vivaldi står för, berättar Andreas i en tidigare intervju.

”Många följer en trend istället för att erbjuda en bra produkt”

– Det som är viktigt att tänka på när man gör pasta är att den ska ha det perfekta tuggmotståndet. Den får inte bli för mjuk eller för hård, den ska vara al dente. Vi kokar upp vår pasta och kokar sedan ihop den med såsen och vi är väldigt specifika över pastans konsistens. Det vi gör är att få ut en så bra pastarätt som möjligt genom att vara noggranna. Vi arbetar också med vispgrädde i våra såser, för det gör enorm skillnad. Den är fetare och ger såsen ett extra lyft som gör att den blir riktigt god, berättar Andreas.

– Många följer en trend istället för att erbjuda en bra produkt. Vår ambition är att göra våra egen pasta en dag men framtill dess arbetar vi som vi gör nu, för det gör att vi levererar en bra produkt. Många som arbetar med färsk pasta till exempel har inte kompetensen till att göra den på rätt sätt. Då sjunker kvaliteten på bekostnaden av en trend man inte förstår sig på. Vi vill alltid leverera en bra rätt och fokuserar därför mycket på att det ska tillagas på rätt sätt, förklarar Andreas.

Pastamenyn och Andreas personliga favorit

– Vår pastameny består av klassiska rätter av hög kvalitet. Vi har ett koncept där vi erbjuder en generell meny där alla kan hitta sina favoriter, och så är det även med pastarätterna. Vi har ett stort fokus på att ha hälsosamma och färska råvaror. Det är väldigt viktigt för oss med kvalitet på råvarorna vi använder. På menyn hittar du bland annat en grym pasta bolognese, pasta Mama Rosa, pasta prosciutto och även vegetariska alternativ. Alla våra pastarätter går väldigt bra men den mest populära skulle jag säga är vår pasta Carbonara tätt följt av pasta Mama Rosa och pasta Kyckling. Min personliga favorit är Mama Rosa måste jag säga, säger Andreas avslutningsvis.

Adress: Gallerian 124, Västerås 

 

pasta
Vivaldi Västerås
Vivaldi
Andreas Eroglu
Vivaldi pasta