GÅ TILLBAKA

Susanne Croner: Ett måste på menyn

5 år sedan
Susanne Croner: Ett måste på menyn

Sedan ett par månader tillbaka befinner sig Vinylcaféet i Saluhallen Slakteriets härliga lokaler. Susanne Croner som driver caféet har en lång erfarenhet inom inom restaurang- och cafébranschen. Med hennes stora intresse för musik är det inte konstigt att menyn tar avstamp i film- och musikvärlden och inredningen likaså. Vi har pratat med Susanne Croner om den populära efterrätten som lockar gäster från runt om i Västerås. Vad är det för efterrätt och varför är den så populär? Det tar vi reda på tillsammans i denna intervju.

Menyn inspirerad av Borgåsunds Hamncafé

– Jag har drivit Borgåsunds Hamncafe i många år och vi kommer att köra en del från den menyn. Några personliga favoriter är bland annat våra räksmörgåsar, skagenröran, chokladpraliner och nachotallriken! Eftersom jag är från Hallstahammar kommer Thore Skogmantårtan självklart att finnas med på menyn. Men vi kommer även att ha med en hel del nyheter också! Det blir en bra mix mellan uppskattade klassiker från Borgåsund och lite annat nytt, berättar Susanne i en tidigare intervju innan öppningen i Saluhallen Slakteriet.

Vinylcaféet Thore Skogmantårta

“Den inte finns någon annanstans”

– Vi gjorde Thore Skogmantårtan på Thore Skogmandagen och den blev så omtyckt, så när jag skulle starta Vinylcaféet så ville jag såklart ha med den på menyn. Jag tror att den uppskattas för att den inte finns någon annanstans och att jordgubbar och grädde och denna goda smörkräm gifter sig så fint tillsammans, riktig kärlek, säger Susanne Croner med ett leende.

“Vår Thore Skogmantårta går som smör i solsken”

Såhär många tårtor blir det varje månad

– Alla verkar älska tårtan och skriver om den så fint i vår gästbok! Min morfar Gösta Kropp skrev även en sång tillsammans med Thore Skogman, ”där höga furan susar”. Min morfar tonsatte och Thore skrev texten. Thores fina dotter Maria kom förbi i somras med vänner och det var superkul att hon gjorde det. Varje månad går det åt runt 50-60 tårtor och utöver det beställs tårtor till kalas och fester, så att den är populär kan man minst sagt säga, berättar Susanne och skrattar.

Vinylcaféet Thore Skogmantårta

– Vi skickar massor med julkramar till våra gäster och vänner och önskar alla ett Gott Nytt 2020. Var rädda om varandra, säger Susanne avslutningsvis.

Missa inte årets sista quiz

På plats i caféet finns en mini-scen som finns till gästernas förfogande. Tanken är att man ska kunna boka scenen med sitt sällskap samtidigt som man njuter av en god fika eller matigare rätt. Det anordnas även musikquizar och den 17 december är årets sista quiz med jultema – såklart! Veggoköket dukar upp för vegansk kebabbuffé.

Vinylcaféet Thore Skogmantårta

Adress:  Slakterigatan 6-10, Västerås

musikquiz
Thore Skogman
Thore Skogmantårta
tårta