Hur väljer man vin till maten? Sommelier Patric Anderson hjälper på traven!

I vår första intervju fick vi lära oss de tio vanligaste sätten att beskriva vin på, läs mer om det här. I vår andra intervju med Patric berättar han om hur man väljer vin till maten. Vilket vin passar bäst ihop med vad, egentligen? Patric hjälper oss reda ut det!
Smak- och vinskola med Patric Anderson
Patric Anderson har en bakgrund som sommelier och är även en av ägarna bakom verksamheterna Bistro Vinoteket, Limone och Hörnet Officern som tillsammans går under namnet Officershuset.
Bistro Vinoteket har Sveriges bredaste vinlista till antal länder, nämligen 47 stycken! Under 2019 fick Bistro Vinoteket även ett omnämnande i den eminenta vinguide Star Wine List. I motiveringen från Star Wine List rekommenderas bland annat att testa Vinotekets VIB-list (Very Important Bottles) där man kan hitta sällsynta och exklusiva viner.
Intresset för att kombinera mat och vin – en ökande trend
– Trenden går mot att fler och fler är intresserade av att kombinera mat och vin, vilket är jättekul. Det klassiska att ha rött vin till kött gäller väl fortfarande i många fall, men många väljer att gå steget längre och tänka på vilket sorts vin och inte vilket rödpang som helst, förklarar Patric.

Hur ska man tänka då? Patric tipsar!
”Bryr man sig inte om så mycket om hur bilden på Instagram gör sig, utan mer på hur det smakar, ska man strunta i detta föråldrade sätt att kombinera.”