GÅ TILLBAKA

VICHI utökar verksamheten

4 år sedan
VICHI utökar verksamheten


Från exotiska Mongoliet till excellence i Stockholm och nu perfektion i Västerås

Iderbold “lderee” Ganbat har efter sin utbildning i Mongoliet byggt upp mer än tio års erfarenhet som sous- och sushichef på restauranger i Stockholm. Han har bland annat arbetat på några av Stockholms mest hyllade sushiställen som Råkultur och uppskattade restauranger som Tak och Shogun. Inte nog med det har han även erfarenhet från restauranger med Michelinstjärnor i Sverige, Norge och Japan. Idag driver han VICHI i Västerås och utökar i rådande tider verksamheten för att skapa en ännu tryggare plats för gäster och passar på att bredda menyn.

Vichi i Västerås

Foto: @vichisushibar på Instagram.

Äkta japansk sushi på VICHI Västerås – Edomae style

Det Ideree bland annat vill framlysa på VICHI Västerås är äkta japansk sushi, närmare bestämt Edomae style sushi. Edo är ett annat ord för Tokyo och syftar till den period kring 1800-talet där fler tilläts experimentera och öppna sina egna verksamheter, enligt sushischool.jp. Vad som utmärker Edomae style är fokuset på sött och salt som kombineras i en perfekt smaksymfoni. Självklart finns det även varianter som är vegetariska.

Kockens favorit & vikten av att arbeta hållbart 

VICHI i Västerås

Foto: @vichisushibar på Instagram.

Iderees personliga favorit är Nigiri vilket vanligtvis innebär att rå fisk läggs ovanpå sushiris. Han förklarar även att kvaliteten är otroligt viktig och att ha samma värderingar som leverantörer.

-Vi har ett stort miljötänk i val av producenter och leverantörer av fisk. Att arbeta med hållbarhet är en självklarhet på VICHI och därför vill vi bara arbeta med likasinnade, berättar Ideree i en tidigare intervju.

Vichi i Västerås

Bygger ut – lokalen och menyn utvecklas 

Den 22/11 stängde Ideree igen restaurangen för att renovera och utöka lokalens storlek och även bredda menyn. Att utöka lokalen har till stor del att göra med att skapa en tryggare plats för gäster då det blir mycket rymligare. På menyn kommer vi även för första gången på VICHI hitta ramennudlar. Anledningen till detta är för Ideree menar att det fattas bra klassiska ramennudlar i Västerås utbud och ser fram emot att erbjuda sina gäster det. I mitten av december kommer du kunna ta del av denna nyhet hos VICHI då de åter öppnar.

Adress: Torggatan 1, Västerås.

Vichi
VICHI Västerås