GÅ TILLBAKA

Butikskedjan startar samarbete med Veggoköket

4 år sedan
Butikskedjan startar samarbete med Veggoköket

Under den rådande pandemin har restaurangbranschen minst sagt drabbats hårt. Vi har sett hur restauranger varit tvungna att anpassa sina verksamheter för att klara dessa tider. En restaurang som gjort detta med bravur är Veggoköket. Belägna i Saluhallen Slakteriet hittar du restaurangen som gör fantastisk vegansk mat från grunden. En stor nyhet är att du numer också kan hitta deras läckra mat på olika ICA-butiker i Västerås. Vi har träffat Rikard Hjärtström som driver Veggoköket, han berättar om den roliga nyheten och vad för positivt en kan hitta i allt det negativa. Så, hur tog sig Veggoköket till ICA Västerås?

På gästernas begäran tog de sig till ICA

– Vi har ju tidigare sålt våra boxar nere hos forna Westras Coffice. När det stängdes ner var det folk som efterfrågade inne på ICA Skrapan om inte dem kunde ta in våra lådor och sälja, då det är samma område då. Så på den vägen var det, Skrapan kontaktade oss och då hakade vi på med en expandering direkt, förklarar Rikard.

Gästernas favoriter och en hyllning

– Det var rätt givet vilka rätter vi börjar med. Kebabgrytan vi kör med har funnits med ändå sen vi gjorde matlådor på vårat förra ställe på Frejahöjden. Innan vi hade en restaurang där vi kunde servera vår mat försökte vi så gott det gick att sälja just matlådor då, varav kebabgrytan var en stående rätt och även favorit. Utöver den har vi i dagsläget en låda till; kokt potatis, gräddsås, kålpudding och rårörda lingon. Det är dels en hyllning till den svenska husmanskosten, samt en av våra faktiska favoriter här nere på restaurangen. Våra gäster älskar den verkligen, liksom vi, säger Rikard med ett leende.

 Veggoköket ICA Västerås
Foto: @veggokoket på Instagram.

– Kebaben har vi sedan Frejahöjden även den sålt som en frysvara, vilket vi fortfarande gör via restaurangen. Men att få ut den på affärerna så den blir mer tillgänlig för Västeråsarna känns så sjukt roligt, berättar en glad Rikard.

Grundpelare: ”Vegansk mat är god” 

– Det känns fantastiskt att göra denna typ av expansion! En av våra grundpelare inom företaget är att inspirera folk att vegansk mat är god! Att byta ut en, fem eller alla maträtter i veckan mot vegansk ska vara en njutning, inte ett måste. Därför känns det helt otroligt att kunna erbjuda fler Västeråsare vår veganska mat, säger Rikard.

Kommer överleva Coronavirusets påverkan

– Detta i samband med en rad andra ändringar vi infört har definitivt påverkat vår ekonomi, med många bäckar små har vi och kommer vi överleva Coronavirusets påverkan. Om vi ska leta efter något positivt i allt negativt Coronaviruset har fört med sig så är det just att vi har krigat hårt med att anpassa oss efter marknaden. När vi har ett lunchdropp på 50% och alla våra event, sittningar och kurser blivit inställda så har vi valt att inte sitta och kolla på när skutan sjunker, utan att anpassa oss efter behoven som skapas. Det positiva är också att efter denna kris har vi växt själva inom företaget, men att också företaget har etablerat sig. Min förhoppning är att luncherna återgår, eventen rullar igång, kurserna blir av igen, samtidigt som vi fortsätter leverera matlådor och kebab till ICA-butikerna, berättar Rikard.

Veggoköket ICA Västerås
Nu kan du köpa deras egna bönerkebab på ICA och skapa egna veganska rätter hemma.  Foto: @veggokoket på Instagram.

”Otroligt glada” 

– Våra gäster har sådan positiv respons på att vi nu även finns i lokala ICA-butiker! Kommentarer om lättillgängligheten och att det allmänt bara är bra att maten finns att köpa på flera ställen. Det gör oss såklart otroligt glada! Vi skulle vilja hälsa våra kunder att fortsätta tipsa sina lokala ICA-butiker om både matlådor och kebaben! I dagsläget erbjuder vi två sorter, ris med kebabgryta samt kokt potatis, gräddsås, kålpudding och rårörda lingon. Vi kommer troligtvis expandera med våran grymma lasagne också. Såvitt jag vet kommer lådorna ligga på runt 70 kronor på affären, då är det i sann Veggoköket-anda, en rejäl portion på ca 500 gram, säger Rikard avslutningsvis med ett brett leende.

Veggoköket i Västerås

Veggoköket i Västerås är en helvegansk restaurang belägen i Saluhallen Slakteriet. Här serveras luncher med olika teman, bönerkebabpizza- och tallrik gjord på egen bönerkebab bland andra fantastiska rätter och fika. Allt görs från grunden av Rikard, Frida och Såma som driver Veggoköket.

Veggoköket
Veggoköket Västerås
Rikard Hjärtström
veggoköket ica västerås
ica västerås