GÅ TILLBAKA

Veggoköket ställer om: ”Det gäller att vara kreativ i dessa tider”

4 år sedan
Veggoköket ställer om: ”Det gäller att vara kreativ i dessa tider”

Vi har träffat Rikard Hjärtström som driver Veggoköket. Han berättar hur de valt att hantera rådande stunder. En hoppfull Rikard berättar om lösningar som ger ljus i ett annars så dovt mörker som smugit sig in över branschen den senaste tiden. Läs om Veggokökets resa de senaste veckorna nedan. Hur ska de digitalisera sin verksamhet, och hur kan du ta del av det?

Upplevt ett enormt stöd – “Är helt fantastiskt”

– De senaste dagarna har vi kommit igång med Schysst lunch som körde vi igång någon vecka sen under tisdagen. Det har gett resultat över förväntan tillsammans med ännu mer resurser i våra digitala kanaler. Vi har upplevt ett enormt stöd från så många människor vilket är helt fantastiskt. Take away och utkörning via Way To Go rullar på jättebra vilket vi är otroligt glada för, berättar Rikard Hjärtström.

veggoköket digitalisering

– Vi har sett en ökning utifrån dessa kanaler som fått oss på banan igen. Utöver konceptet med Schysst lunch så är det att folk fortsätter köpa presentkort och mer avhämtning, lunchgästerna är på liknande nivå som tidigare där större andel kör avhämtning, förklarar Rikard. 

“Det gäller att vara kreativ i dessa tider”

– Vi har ställt om de stående aktiviteterna vi har som är matlagningskurs, luncherna och vår trerättersmiddag. Matlagningskursen kommer vi fortsätta med fast digitalt, vilket vi är väldigt spända över. Konceptet går ut på att gästerna får komma hit och köpa med sig sina råvaror, eller så kommer vi och lämnar råvarorna ifall de inte kan lämna huset. Sedan kopplar man upp sig hemifrån över nätet där vår egna Såma kommer hålla i kursen digitalt från vårt kök här. Det gäller att vara kreativ i dessa tider! Vi ser verkligen fram emot att se hur detta kommer bli. Det gör det möjligt för fler att delta och i bekvämligheten från sitt egna kök vilket vi tycker är fantastiskt spännande, berättar en exalterad Rikard.

– Lunchen serveras numer på tallrik och trerättersmiddagen har vi ställt om. Lösningen på det är att vi kör en lyxig helgkasse att ta med! Istället får man uppleva middagen hemma. Vi förbereder allt, kombinerar en middag och det du behöver göra är att är att hämta upp kassen, värma och njuta av en mysig dejt på hemmaplan. Det blir en trerätters-take-away helt enkelt, förklarar Rikard.

Utökning av menyn hos Veggoköket 

– Vi har utökat menyn med bönerkebabtallrik och inom en snar framtid utökar vi med falafeltallrik och falafelpizza. Såklart kommer falafeln att vara egengjorda. Jag vill även utveckla fler rätter, men vi tar en sak i taget för att göra det så bra som möjligt, säger Rikard.

“Peppad på framtiden”

– Jag är peppad på framtiden, det här har gjort att vi behövt tänka om och blivit forcerade att tänka på nya sätt. Det har gett en kick i att driva restaurangen vidare i lite nya banor, vi har fortsatt utvecklingsarbete kring varje aspekt. Det gör arbetet spännande och vi försöker hitta ett ljus i ett annars lite dovt mörker som tagit sig in i branschen. Vi tvingas tänka mer kreativt vilket ger oss spännande lösningar! Och vi är så tacksamma för att våra gäster, gamla som nya, hänger kvar med oss. Vi vill ju såklart göra det roligt för oss, men ännu roligare för gästerna att kunna fortsätta njuta av vår veganska mat, berättar Rikard avslutningsvis med ett leende.


Veggoköket i Västerås

Veggoköket i Västerås är en helvegansk restaurang belägen i Saluhallen Slakteriet. Här serveras luncher med olika teman, bönerkebabpizza- och tallrik gjord på egen bönerkebab. Allt görs från grunden av de tre själarna som driver Veggoköket.

 

Veggoköket
Veggoköket Västerås
Frida Hjärtström
Såma Mirza
Rikard Hjärtström
matlagningskurs
online
digitalisering