GÅ TILLBAKA

Vegetariskt i Stockholm: Upplev det gröna köket

2 år sedan
Vegetariskt i Stockholm: Upplev det gröna köket

Att tänka tillbaka på att det fanns en tid när vegetariska alternativ på restaurang innebar en kötträtt utan kött känns väldigt långt bort med tanke på dagens utbud. Vissa saker var inte bättre förr och tur är väl det.

Idag finns det restauranger i Stockholm som inte bara har fantastiska menyer med vegetariska och veganska alternativ, utan restauranger vars koncept är vegetarisk mat. Så oavsett om du är sugen på fine dining, pizza, tacos eller vårt traditionella svenska kök så hittar du fantastiska vegetariska och veganska rätter runt om i vår fina huvudstad.

Hermans

Med hjälp av ekologiska ingredienser, över 60 kryddor och inspiration från kök över hela världen, bevisar Hermansatt vegetariskt inte betyder tråkigt. Lunchbuffén är helt vegansk. Dessutom har restaurangen panoramautsikt över Stockholm. På sommaren finns det gott om plats i den skuggiga trädgården.

Hermans Stockholm Vegetariskt
Adress: Fjällgatan 23 B @hermans_givepeasachance

Rutabaga

Efter 10 år i tjänst för seriösa matkännare byter exklusiva Mathias Dahlgren på Grand Hôtel namn. Omdöpt till Rutabaga håller kvaliteten fortfarande samma höga standard som har gett köksmästaren Mathias Dahlgren flera Michelinstjärnor, men den nya menyn är helt vegetarisk.

Rutabaga Stockholm Vegetariskt
Adress: Södra Blasieholmshamnen 8 @rutabaga_stockholm

Dr. Mat

Ett fräscht vegetariskt alternativ som serverar 100 % ekologiska, glutenfria och laktosfria säsongsbetonade rätter. Njut av sallader, grön pasta och näringsrika smoothies med influenser från hela världen. Dr Mat erbjuder också ett stort urval av råa desserter och snacks.

Dr.Mat Stockholm Vegetariskt
Adress: Tegnérgatan 5 @drmat.se

La Piccola Nonna

La Piccola Nonna började som pizzeria-på-hjul innan hon fick ett permanent boende vid på Södermalm, i närhet till Medborgarplatsen. Restaurangen bakar napolitanskt inspirerade pizzor men med en twist; alla pajer är vegetariska eller veganska.

La Piccola Nonna Stockholm Vegetariskt
Adress: Vartoftagatan 49 @lapiccolanonnapizza

Mahalo

Det trendiga it-stället Mahalo specialiserar sig på växtbaserad frukost och lunch. Njut av amerikanska pannkakor och en smoothie i början av dagen eller kom tillbaka senare för en fräsch lunchskål eller en tallrik med laddade veganska pommes frites.

Mahalo Stockholm Vegetariskt
Adress: Hornsgatan 61 @mahalosthlm
Vegetariskt
Veganskt
mahalo
mahalo stockholm
vegetariskt i stockholm
vegetariskt stockholm
la piccola nonna
dr.mat
rutabaga
hermans