GÅ TILLBAKA

Våffeldagen 2024 guide

18 dagar sedan
Våffeldagen 2024 guide

Våffeldagen firas den 25.mars och är en av våra mest firade matdagar då det äts enorma mängder våfflor i hela Sverige. Våfflor har lagats i olika varianter sedan 1600-talet och har sitt ursprung i Grekland men våfflan som vi känner till den idag har sitt arv från 1800-talets Belgien. 

Historiskt sätt passade våfflor som maträtt vid denna årstid då man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern.

Denna smarriga maträtt finns i olika utföranden, allt från frasvåfflor med sylt och grädde till mer matiga våfflor som för- eller huvudrätt med populära pålägg som skagenröra, kyckling curry och lax. 

Vart kan man hitta Stockholms bästa våfflor?

Vi har samlat ihop några av de mest populära och unika våffelrestaurangerna i Stockholm för att du ska kunna hitta den perfekta platsen att njuta av den svenska klassikern.

Aspuddens café & målarverkstad

I mysiga Aspudden söder om Stockholm hittar du Aspudden café & måleriverkstad som serverar matiga och söta våfflor på lördagar och söndagar. I en välkomnande och varm miljö kan du avnjuta våfflor med skagenröra, lax, kyckling curry eller varför inte kombinera med ett sött alternativ. Efteråt brunchen kan du ta en härlig promenad ned till Mälaren vid Örnsberget och besöka Nobells gamla lokaler i Vinterviken. Besök på Guestro » | Instagram »

Bankgok Bistro

Bistro Bangkok är ett nytt koncept som är en skön blandning av thailändsk mat och fransk bistro. Bangkok Bistro hittar du i Nacka Forum, Solna Centrum och Sundbyberg. Menyn är varierande och här kan du ta en skön vila under din shopping runda och njuta av goda våfflor. Besök på Guestro »Instagram »

Belgian Bakery

Finns det något mysigare än en brunch och helgpromenad bland Gamla Stans fina butiker och caféer. På den mysiga Västerlånggatan i Gamla Stan hittar man Belgian Bakery. Här kan ta en paus från promenaden i Gamla Stan och njuta av färska våfflor, crêpes och american pancakes. BesökGuestro »Instagram »

Choco Mania

Choco Mania är paradiset för alla älskare av våfflor, pankakor och crêpes. Choco Mania hittar du i Mall of Scandinavia i Solna och Heron City i Kungens Kurva. Besök på Guestro »Instagram »

Choco MeMe

Choco Meme ligger på Köpmansgatan 14 och är Katrineholms givna destination för alla pankaks- och våffel-älskare. Här hittar du både matiga varianter men även söta alternativ. Foto: ChocoMeme Besök på Guestro »Instagram »

Waffle Lounge

Waffle Lounge är det närmaste du kommer till äkta belgiska våfflor i Köping. Här serveras det matiga våfflor med olika pålägg men du ska absolut inte missa favoriten med nutella och jordgubbar! Foto: Waffle Lounge BesökGuestro »Instagram »

Älskade traditioner

Foto: ÄlskadeTraditioner / Facebook

Frasvåfflor, matvåfflor, shakes och fika i en nostalgisk miljö.
Adress: Södermannagatan 42, Stockholm

Klockargårdens Våffleri

Foto: KlockargårdensVåffleri / Facebook

I en gammal kyrkskola byggd 1864, gräddar dem våfflor, bakar klassiska svenska bakverk och serverar diverse drycker för dig att unna.   Adress: Grödinge Kyrkby 6, Stockholm

Ben & Jerrys Gamla Stan

Foto: Ben & Jerrys / Facebook

Ikonisk Vermont-baserad glassbarkedja, känd för sina kreativa, smart namngivna smaker. Adress: Västerlånggatan 59, Stockholm

Café Järntorget

Foto: CaféJärntorget / Facebook

Charmiga Café Järntorget som är beläget i hjärtat av Gamla Stan i Stockholm. Här kan man njuta av deras goda och populära Bubble Waffle med matiga fyllningar.

Adress: Västerlånggatan 81 Gamla Stan, Stockholm

Cykelcafé Le Mond

Foto: cykelcafelemond / Facebook

Litet, gemytligt ställe på Södermannagatan.
Adress: Södermannagatan 10, Stockholm

Austin Food Works

Foto: AustinFoodWorks / Facebook

Inte vilken mat som helst, utan amerikansk vardagsmatlagning.
Adress:Norrtullsgatan 24, Stockholm

Choco Mania
chocomania
våffla
älskade traditioner
våffeldagen
våffelguide
frasiga våfflor
våfflor med nutella
våfflor med skagen
våfflor
våfflor i stockholm
matiga våfflor
aspuddens café
choco meme
belgiska våfflor
waffle lounge
belgian bakery
klockargårdens våffleri
café järntorget
våfflor gamla stan
cykelcafe le mond
austin food works