GÅ TILLBAKA

Det här är Westerqwarn

2 år sedan
Det här är Westerqwarn

Utflyktsmålet Westerqwarn. Guestro har pratat med ägaren Joakim Graning om de många möjligheterna på Westerqwarn. Här kan man bland annat äta gott, gå på museum eller konsert och besöka uppskattade fordonsträffar.

”Ingen snickarexamen, men nog kan jag bygga saker.”

Vi närmar oss sommaren och konserterna på Qwarnscenen är några av upplevelserna många längtar till. Det är en solig dag i maj när vi pratar med Joakim som för tillfället håller på att bygga ett podium för högtalarna. Han beskriver sig själv som en do:er, någon som levererar helt enkelt.

– Jag har ingen snickarexamen eller så, men nog kan jag bygga saker. Det värsta som kan hända är att det blir fel, men då gör jag om och gör rätt, helt enkelt. Jag brukar kalla mig själv för misstagens mästare, men livet blir så mycket enklare med en positiv inställning, skrattar Joakim.

Utflyktsmålet Westerqwarn
Tack vare ägaren Joakim Graning och hans sätt att fånga upp sina idéer kom den mycket uppskattade Qwarnscenen till! Hittills har artister såsom Uno Svenningsson, Moneybrother och Panetoz med flera haft spelningar på Qwarnscenen.

Joakim Graning är boende på orten och har sedan tio år tillbaka varit delaktig med att anordna ungdomskvällar på Westerqwarn. Erbjudandet om att ta över hela verksamheten beror bland annat på hans personliga varumärke:

– Jag är väldigt kreativ och överväger alla möjliga idéer jag får. Så när jag klipper gräset eller snickrar på något och en idé kommer upp ser jag till att skissa och räkna på idéerna, känns det bra så är det bara att köra! Det var så Qwarnscenen kom till, till exempel. Det var en oktoberkväll när jag för något år sedan ringde fastighetsägaren och föreslog idén och nu har vi en scen som är inramad med lampor och en bar himmel under sommarnätterna, berättar Joakim.

Utflyktsmålet Westerqwarn – ett smultronställe endast 15 min från Västerås

Utflyktsmålet Westerqwarn
Besök restaurangen eller caféet på Westerqwarn och unna dig något gott.

Westerqwarns historia går bakåt till  år 1994 då caféet öppnades och året därpå öppnade puben och restaurangen. Verksamheten är snart inne på sitt tredje decennium och har gått från att vara ett utflyktsmål om sommaren till en plats med besökare året om.

– Westerqwarn har något för alla och det är det som lockar människor hit. På vardagarna har vi många lunchbesökare och en hel del konferenser. Vi har ett extremt duktigt kök så att äta här, oavsett om man går på restaurang eller fikar, är en riktig upplevelse tillsammans med miljön. Vi bakar dessutom allting själva med många gluten- och laktosfria alternativ.  Det är även gratis parkering, tipsar Joakim!

Utflyktsmålet Westerqwarn
På Westerqwarn finns allt från hembakad fika till räkmackor. Mycket av fisken kommer även lokalt från fiskare i Borgåsund!

Grillbuffé, museum och fordonsträffar – upplev sommaren på Westerqwarn!

Inför sommaren erbjuder Westerqwarn både räkfrossor och grillbufféer utomhus så att den härliga grilldoften riktigt känns i sommarluften. Man kan även gå på musem och ta en titt på kvarnmaskinen med mera i original som dessutom står kvar på samma plats som från tidigt 1900-tal. Varje måndag är det dessutom fordonsträffar där upp till 800 bilar och 300 motorcyklar skapar en enda stor folkfest!

– Om man är motorintresserad och inte har varit på våra fordonsträffar har man verkligen missat något! Det roliga är dock att det även lockar många som bara kommer för stämningens skull. Vi har allt från tacos till burgare och raggarbricka. Människor kommer för att umgås och njuta av den goda stämningen, berättar Joakim.

Utflyktsmålet Westerqwarn
Välkomna till fordonsträffarna på måndagar och härligt häng om sommarkvällarna på Westerqwarn!

Önskar man boka lokal för en egen tillställning kan man räkna med att Westerqwarn erbjuder service, mat och personal om så önskas. Här finns också golfbana, fotbollsplan samt möjligheten att låna bouleklot på Westerqwarn.

– Westerqwarn är en destination i utveckling som alltid strävar efter att kunna erbjuda upplevelser. Vi ser oss själva som en mötesplats för människor i alla åldrar. Miljö, mat och mötet människor emellan är något vi håller mycket kärt om, avslutar Joakim.

Westerqwarn
Joakim Graning
Qwarnscenen
Utflyktsmålet Westerqwarn