GÅ TILLBAKA

Här är utflyktsplatserna du inte vill missa

2 år sedan
Här är utflyktsplatserna du inte vill missa

Foto: @genbergssommarcafe, Instagram

Bland caféer, stall, slott och bryggor har du möjlighet att åka ut på en perfekt utflykt i Västerås! Vi tipsar om härliga platser du kan besöka under sommarens varma dagar. Var ute i naturen eller bland fina slott och njut av en god fika, lunch eller middag och dryck. En aktivitet som lämpar sig för både stora och små. Se det som sommarens to-do list på ställen du ska besöka. En perfekt aktivitetsplan för projektledaren i familjen som nu slipper tänka ut ställen att besöka. Så enkelt gör vi det på Guestro!

Genbergs Sommarcafé 


Genbergs sommarcafé hittar du i Virsbo! En fantastisk miljö där du kan njuta av läcker mat och fika. Nytt för i år är att de kommer ha pizzakvällar då de har en ny stenugn. Öppnar nu på fredag 3 juli för årets säsong.

Adress: Storgårdsvägen 2,  Virsbo

Borgåsunds restaurang

Är du sugen på att ta en båttur och njuta av en god lunch? Eller vill du ta bilen ut till Borgåsunds restaurang? Ja, du kan nämligen ta dig dit via både sjö och land. En otrolig plats precis intill Mälaren med god mat och framförallt en riktigt härlig och varm miljö.

@borgasundsrestaurang, Instagram

Adress: Hornssund 2, Borgåsund

Gäddeholms Café

I närhet till Mälaren hittar du Gäddeholms café i ett av de gamla stallen som inretts till ett mysigt café. Njut av en god glass i solen, hembakade bakelser och Grevens räksmörgås i en härlig lantlig herrgårdsmiljö nära Mälaren.

Adress: Gäddeholms Gård 3 C, Västerås.

Frösåkers Brygga

Njut av solens strålar i en idyllisk miljö på Frösåkers Brygga. Det finns en del att uppleva såsom deras hemlagade glass, Skeppsmuseum och andra härliga aktiviteter ute i den friska luften och en lärorik miljö.

Adress: Frösåkers Brygga 7, Västerås.

Engsö Slottscafé


I en historisk och botanisk miljö hittar ni caféet i det gamla slottsköket. Njut av en härlig promenad och en god fika som bakas på plats.

Adress: Engsö Slott, Västerås.

Bygdens Bageri

På gården finns hästar, får, kor, hundar, katter och härliga människor. Under säsong odlas här massor av underbara grönsaker. Det är ett stenugnsbageri med stor fokus på hantverk. De använder lokalproducerade och ekologiska varor i så stor utsträckning som möjligt. Njut av en läcker fika eller lunch i en lantlig och härlig miljö. 

Adress: Kärrbo prästgård, Västerås

Fiskarfruns café


Gå in i köket och beställ din mat eller fika och njut! Fisken som serveras är rökt i deras egna fiskrökeri vilket är ett gott tips från oss. Fikabrödet bakas i cafét och är allt från mjuka kakor till pajer. Missa inte heller att svalka dig med en god glass!

Adress: Ängsö Skursund 1, Västerås

Café Anund

Vid det stora gravfältet vid Anundshög hittar du Café Anund som serverar enklare måltider, matiga smörgåsar och hembakat fikabröd.  Är du ryttare på bygden kan du lämna din häst i småhagar under tiden du fikar!

Adress: 
Anundshög 5, Västerås

Systrarna på Gaggeska gården

@gaggeskagarden, Instagram

Älskar du en lantlig miljö så är Systrarna på Gaggeska gården något för dig. Det är beläget i  Vallby friluftsmuseum där de serverar mat som är lagad från grunden på råvaror som är närproducerade eller ekologiska. Utöver ett härligt mat- och fikautbud har de smakrikt västeråsrostat kaffe att erbjuda. Du kan även ta med dig fikat hem, sätta dig ute på de olika platserna och beställa festfat, smörgåstårtor och andra läckerheter. Kolla in deras hemsida för mer info.

Adress:  Vallby friluftsmuseum, Västerås

Hem till gården

Boutique hotellet Hem till Gården är i traditionell svensk stil med många antika detaljer och bevarad inredning. Njut i en mysig miljö av stenugnsbakade pizzor med botten gjord av surdeg från Kopparlundens bageri, eller varför inte en charkbricka? Avsluta måltiden med härlig gofika!

Adress: Slånbärsgatan 13, Västerås

Bygdens Bageri
gäddeholms café
Systrarna på Gaggeska Gården
Frösåkers brygga
Engsö Slottscafé
Fiskarfruns Café
Café Anund
Hem till gården
utflykt västerås
utflykt