GÅ TILLBAKA

Utflykter nära Västerås

2 år sedan
Utflykter nära Västerås

Foto: @borgasundsrestaurang, Instagram

Sol = vi vill vara ute, det är sedan gammalt. Ju finare vädret blir desto mer vill vi vara ute och njuta. Inte nog med det så vill vi gärna vara i närheten av mat och fika, för att förgylla soltimmarnas stund liksom. Vi har alla våra standardställen vi åker till men ibland vill en bara sätta sig i bilen och upptäcka nåt nytt. Därför hjälper vi dig på traven med utflykter nära Västerås. Samla vännerna, familjen, packa bilen och ta på dig sköna skor för nu åker vi. Och glöm inte solglasögonen eller kepsen. Och solskyddsfaktorn. Så, nu åker vi.

Borgåsunds restaurang

Är du sugen på att ta en båttur och njuta av en god lunch? Eller vill du ta bilen ut till Borgåsunds restaurang? Ja, du kan nämligen ta dig dit via både sjö och land. En otrolig plats precis intill Mälaren med god mat och framförallt en riktigt härlig och varm miljö.

@borgasundsrestaurang, Instagram

Adress: Hornssund 2, Borgåsund

Borgåsundsfiskarn

På med brillorna och ut på bryggan. Där kan du njuta av fågelkvitter, vågor som skvalpar och givetvis riktigt god mat. De erbjuder enklare rätter som är allt svensk vår- och sommar representerar, exempelvis räkmackor.

@borgasundsfiskarn, Instagram

Adress: Strömsholmsvägen, Borgåsund

Bistro Bruket

Nyrenoverade Bistro Bruket i Skultuna Bruk. Hemlagade lunchsmörgåsar, fika, nybryggt kaffe och en utsikt från terassen över Svartån, dessutom i brukets finaste lokaler, exakt där hittar du Bistro Bruket.

@bistrobruket, Instagram

Adress: Bruksgatan 8, Skultuna

Ängsö Fisk och Fiskarfruns café

Njut av sortimentet från deras egna fiskrökeri, en hemlagad fika som bakas i caféet och en härlig miljö. Och när det blir riktigt varmt och du behöver svalka dig, då gör du det bäst med en god glass.

@angsofisk, Instagram

Adress: Ängsö Skurusund 1

Wåffelbaren

Varför vänta till våffeldagen varje år när Wåffelbaren finns? Våfflor + glass = true love 4ever. Det finns massa kombinationer och det är bara upp till dig att hitta din favorit. Och det här är definitivt en av barnens favoriter. Dessutom hittar du massa roliga aktiviteter ute på Björnögården. Bland annat kan du hyra mountainbikes eller uppelva en guidad tur med havskajak.

@waffelbaren, Instagram

Adress: Björnögården

Vallby Friluftsmuseum

Vallby Friluftsmuseum kan beskrivas som Västerås motsvarighet till huvudstadens Skansen. Här ute hittar du härliga promenadstråk med djur, växter och en rik kulturhistoria. Du hittar dessutom Systrarna på Gaggeska gården som erbjuder riktigt läcker mat och fika som passar stora om små på denna utflykt.

@gaggeskagarden, Instagram

Adress: Skerikesvägen 2

Anundshög

Är du intresserad av historia är området kring Anundshög och Badelundaåsen något för dig! Utöver en vacker natur så finns det massa kulturhistoria att upptäcka och spännande fornlämningar. Upptäck fornlämningar som finns i området bl.a Anundshögen, andra gravar och gravhögar, skeppssättningar, runstensmonument, Eriksgatan och spännande labyrinter.

Bild fr.v. anundshog.se och @astridelisabeth73, Instagram.

Du kan även testa dom digitala tipspromenaderna. Och vill du veta ännu mer finns en natur-och kulturstig med audioguide samt möjlighet till guidade visningar. Och när du är klar med detta, ja då tar du givetvis en lunch och fika på Café Anund. Där hittar du enklar lunch såsom matiga smörgåsar och fikabröd bakat i det egna bageriet.

Adress: Anundshög 5

Frösåkers Brygga

Upptäck Västerås Historiska Skeppsmuseum! Vid Frösåker brygga ligger Sveriges största privatägda, flytande träbåtsflotta och guppar härligt i sjön. Museet erbjuder massa spännande som bland annat original från vikingatid till allmoge. Du kan även hitta på massa roliga aktiviteter med familj och vänner. Bland annat finns det tårtfrossa, trekamp och historisk femkamp och du kan även ta in på hotellet och njuta. Du kan även under säsong njuta av läcker mat på bryggan och under sommartid när glasskiosken är öppen blir det ett givet stopp.

Bild: frosakerbrygga.se

Adress: Frösåkers Brygga 7

Kokpunkten

Är du sugen på en actionfylld utflykt är det Kokpunktens actionbad du ska besöka. Klassat som Sveriges första actionbad späckat med fartfyllda attraktioner är det perfekta utflyktsmålet för den adrenalintörstande personen.

Och när badrenalinet pumpat i kroppen en stund är oundvikligt att fylla på med bränsle. Kokpunkten har tre serveringar med storslagen utsikt över Mälaren.

The Lagoon

På plan tre mitt i badet finns Kokpunktens snabbmatsrestaurang. Här serveras snabbmat med en tvist för alla åldrar.

@kokpunkten, Instagram

Level Six (relaxen)

När en behöver komma undan från det fartfyllda och ladda om batterierna så är relaxen den lugna oasen du behöver. Relaxen är den lugna oasen i ett annars actionfyllt bad. På menyn hittar du varma och kalla rätter med en välsmakande dryckesmeny. Vill du ladda batterierna snabbt i relaxen innan ungarna börjar leta efter dig? Då fyller du på med vuxenbränsle, en hederlig charktallrik.

Strandcafé

Klassikern får man väl ändå lov att säga är strandcaféet. Mitt i badet, mellan upplevelsepoolen och barnområdet, där du på menyn bland annat hittar; varmkorv, smörgåsar, fika och dryck.

Adress: Kraftverksgatan 11

Frösåkers brygga
Vallby Friluftsmuseum
Borgåsundsfiskarn
Gaggeska gården
utflykt
borgåsunds restaurang
wåffelbaren
bistro bruket
utflykt nära Västerås
smultronställen
visit västerås
visit sverige
anundshög
cafe anund
skeppsmuseet