GÅ TILLBAKA

Upptäck restauranger i Stockholm

2 år sedan
Upptäck restauranger i Stockholm

Foto: @brasserieastoria, Instagram

Det finns något härligt i att upptäcka något nytt för första gången. Det kan vara allt från ett nytt resmål, en ny klädbutik eller en ny restaurang. Det är något speciellt med att bläddra i en meny och upptäcka nya rätter och samtidigt suga in en ny atmosfär. Som tur är har Stockholm de senaste åren varit med om en kulinarisk boom och nya restauranger öppnar titt som tätt.

Den svenska restaurangscenen har nått nya nivåer med det nynordiska köket och satt Sverige och framförallt Stockholm på kartan. Med nya restauranger som öppnar en efter en hjälper vi dig med tips på traven. Här är några av Stockholms nyaste restauranger.

ASTORIA

På Nybrogatan hittar vi Michelin-kocken Björn Frantzéns senaste restaurang. I en före detta biograf ligger Astoria och utöver en härlig atmosfär erbjuds klassiska rätter från de franska och italienska kulinariska traditionerna.

@brasserieastoria, Nybrogatan 15

CHIôI

Chiôi är ett populärt vietnamesiskt uttryck som betyder ungefär ”hej, syster!”. Menyn består av traditionella och hemtrevliga vietnamesiska rätter och många av recepten har gått i arv genom generationer, från mormödrar till mammor. Ett måste att uppleva!

@chioi.sthlm, Mäster Samuelsgatan 32

HASSELSONS

”Snabbmat från havet” är Hasselsons motto. Deras resa började med en matlucka i Göteborg och har äntligen tagit sig hela vägen till Stockholm. På menyn hittar du bl.a. skaldjur som moules frites, fish & chips samt deras krispiga fiskburgare. En smak av Västkusten mitt i huvudstaden helt enkelt.

@hasselsons, Sankt Eriksgatan 67

SPESSO

Med en panoramautsikt över Stockholm kan du njuta av moderna italienska rätter, gjorda på säsongens råvaror.

@spessorestaurant, Malmskillnadsgatan 38b

PANEM

Mysets mys hittar du hos Panem. Panem är latin för ”bröd” och passande nog även ett bageri i Gamla stan. Gotta dig i deras nybakata bröd och bullar men även bistro med en meny med lättare snacks, som smörgåsar och pizzaskivor, med ett glas öl eller vin.

@panem.se, Stora Nygatan 26

Lunch
middag
panem
panem gamla stan
spesso
astoria
brasserie astoria
astoria stockholm
hasselsons
chioi
stockholms nyaste restauranger
fika