GÅ TILLBAKA

Upptäck Östermalms restauranger

2 år sedan
Upptäck Östermalms restauranger

Mitt i huvudstadens kärna hittar vi exklusiva Östermalm. Bland unika och högklassiga butiker hittar vi även anrika restauranger i Östermalm som med tiden fått sällskap av moderna alternativ. Att det kan vara svårt att hålla koll på dessa är inte ett lätt uppdrag, men därför finns vi här och hjälper dig på traven. Nedan listar vi några av de trendigaste ställena just nu. Perfekt för en mysig middag med daten, kompisarna eller familjen.

Tako

Är du nyfiken på smaker från Japan och Sydkorea? Då är Tako nåt för dig. Njut av bland annat deras raw-bar, sushibar och kryddiga spett och tempura från grillen.

Restaurang Tako Östermalm
@restaurangtako, Instagram

📍Birger Jarlsgatan 29

Schmaltz Bar & Delicatessen

Upplev New York deli-vibe hos Schmaltz. Grymma varianter av mackor, fisk, patéer och bagels bland mycket annat gott på Östermalm.

Schmaltz Östermalm
@schmaltzdelicatessen, Instagram.

📍Nybrogatan 19

Östermalms saluhall

Den grandiosa och anrika röda tegelbyggnaden har funnits på Östemalmstorg sedan sent 1800-tal. Här kan du njuta av restauranger och vinbarer bland vimlet men även hitta råvaror bland diskar fyllda av kött, fisk, frukt och sötsaker.

Östermalmshallen Östermalm
@ostermalmshallen, Instagram.


📍Östermalmstorg

Omaka

Ölen bryggs i byggnaden där Sveriges yngsta bryggmästare Hedda Spendrup tillsammans med kökschefen Christian Siberg har skapat en atmosfär du sent glömmer. Rätter influerade av smakerna från bryggeriet, insyn till bryggeriet är en upplevelse utöver det vanliga mitt i exklusiva Östermalm.

Omaka Östermalm
@omaka.beer, Instagram.

📍Uggleviksgatan 2

Lucy’s Flower Shop

Lucys Östermalm
@lucysstockholm, Instagram.

Är det en blomsterbutik tänker du? Ja visst, men inte en vanlig sådan. När du passerat den övergivna blomsterbutiken kommer du till en undangömd bar där du hittar en minst sagt spektakulär drinkmeny. Det unika konceptet blev dessutom krönt till vinnare av Gulddraken 2020 i kategorin Stockholms bästa bar. Dessutom även utnämnd till Nordens bästa bar av Difford’s Guide. Ett ställe du inte vill missa!


📍Birger Jarlsgatan 20

La Belle Epoque

La Belle Epoque Östermalm
@kungcarl, Instagram.

Senaste tillskottet inom franska bistron i stan. Med Stureplans nattliv tätt intill hittar du La Belle Epoque på Kung Carl Hotel. Musslor och andra läckerheter från havet står på menyn och är givetvis av hög klass i en unik atmosfär.

📍Birger Jarlsgatan 21

La Belle Epoque
stockholm
östermalm
restauranger östermalm
tako
lucys flower shop
östermalmshallen
schmaltz bar och delicatessen
omaka