GÅ TILLBAKA

Udden: ”En kreativ sushi-stil som är innovativ och unik”

2 år sedan
Udden: ”En kreativ sushi-stil som är innovativ och unik”

Ute på Lillåudden i Västerås hittar du den familjeägda sushirestaurangen Udden. En familj med lång erfarenhet inom det japanska köket har hittat sin nisch bland sushirestauranger i Västerås. Vi har pratat med Tamir Togooch, Enkhjargal Gongor och Telmen Tamir om restaurang Uddens koncept och deras spännande historia. 

Tidigare arbetat i välkända kök i Stockholm

– Jag har tolv års erfarenhet inom restaurangbranschen och har jobbat på olika restauranger i Stockholm, bland annat Kasai och East. Jag har alltid varit intresserad av det japanska köket och lärde mig väldigt mycket under mina år på dessa restauranger som jag nämnde. Men jag ser inte att man någonsin är fullärd så jag lär mig fortfarande och vill alltid fortsätta utvecklas och lära mig nya saker. Jag och min bror Tumur, som också har erfarenhet inom det japanska köket, valde att satsa på att öppna eget efter många år, vilket vi är väldigt glada över att vi gjort, berättar Tamir Togooch. 

”En kreativ sushi-stil som är innovativ och unik”

– Vi valde att etablera oss i Västerås för att vi ansåg att det fanns ett gap som vi kunde fylla på marknaden. Tumur och jag insåg att det fanns en plats i Västerås för sushin vi vill erbjuda som är fusion sushi. Vi vill skapa en smakupplevelse som blir en fusion mellan olika smaker och med fler ingredienser som skiljer sig från den traditionella sushin. Fusion sushi beskriver vi som en kreativ sushi-stil som är innovativ och unik, en modern version för att passa det Europeiska kökets sushi. För den traditionella japanska sushin är inte det vi är vana vid, speciellt i Skandinavien. Därför fokuserar vi mycket på en meny som är som passar smakerna och råvarorna vi har här, förklarar Tamir Togooch.

Menyn som passar alla – stora som små sällskap 

– På vår meny hittar du ett brett utbud av sushi som passar alla. Vi erbjuder bland annat även pokébowls. Vi vill att våra gäster ska sitta i lugn och ro och njuta av maten därför har vi designat interiören på ett sätt som främjar detta. Vi har starters och rätter som är för stora och små sällskap då vi tycker det är trevligt att erbjuda våra gäster att prova olika rätter, och det märker vi är uppskattat, berättar Telmen Tamir.

– Vi fokuserar väldigt mycket på färska och bra råvaror av hög kvalitet för att göra rätterna på bästa sätt. De tre grundprinciperna i det japanska köket är att maten ska vara bra för hälsan, lätt för magen och alltid fräsch. Det här fokuserar vi väldigt mycket på! Vi erbjuder även sashimi som vi märker är uppskattat av våra gäster. Grundtanken med menyn är att erbjuda den bästa sushin vi kan och själva tycker om, fortsätter Telmen Tamir.

Miljön återspeglar den japanska kulturen 

– Jag har inte jobbat i restaurang förut men har alltid varit väldigt kreativ så interiören är något vi lagt stor fokus på tillsammans jag och min man Tamir. Miljön vill vi ska återspegla den japanska kulturen och traditionen. Vi har fokuserat på att skapa en miljö som ska få gästerna att vilja sitta kvar länge och äta i lugn och ro och inte stressa. Vi erbjuder ett hantverk som ska avnjutas i en fridfull miljö. Vi vill att vår restaurang ska vara ett ställe för människor att slappna av och ladda med energi i vardagen, oavsett om det är över en lunch eller middag. Vi vill bidra med ett lugn och har därför valt att inreda restaurangen med det i fokus, berättar Enkhjargal Gongor.


– Vi fokuserar även mycket på god service och gensvaret vi fått från våra gäster hittills är fantastiskt och glädjer oss väldigt mycket. Vi vill bidra med en sushirestaurang i Västerås som inte bara erbjuder god mat, men även ett härligt och tryggt ställe att umgås på tillsammans med nära och kära. Vi välkomnar alla Västeråsare och är jätteglada över den fantastiska respons vi fått hittills och ser fram emot att träffa fler nya ansikten, avslutar familjen med.

Adress: Verksgatan 15, Västerås

Udden Västerås
Udden Japanese Cuisine
pokebowl