GÅ TILLBAKA

Tre saker du inte visste om Stadshusrestaurangen i Västerås

ett år sedan
Tre saker du inte visste om Stadshusrestaurangen i Västerås

STADSHUSRESTAURANGEN I VÄSTERÅS
Stadshusrestaurangen i Västerås är en restaurang som är belägen mitt i city, i Stadshuset. De erbjuder fantastisk husmanskost till lunch, smörgåsar, godbitar och tårtor och underbart bröd. Du kan även beställa catering och boka en företagslunch i separata gästmatsalar där du får uppdukad lunch efter önskemål.

Nedan listar Guestro tre intressanta saker du inte visste om restaurangen och avslutar med ett grymt tips!

1. Stor fokus på svenska produkter i matlagning och bakning

Stadshusrestaurangen använder endast svenska produkter till sina rätter. Allt från äkta svenskt smör, till svenska ägg, svensk senap, svensk grädde och svensk rapsolja används till matlagning och bakning. De använder även alltid Kronfågelns svenska kyckling som är helt utan salt, socker och nitrit.

Stadshusrestaurangen i Västerås
Stor fokus på svenska produkter i köket hos Stadshusrestaurangen i Västerås.

2. Fokus på att tillaga allt från grunden

Stadshusrestaurangen lägger stor vikt vid att tillverka allt själva från grunden. De har egen glasstillverkning med äkta vaniljstång och svenska produkter. De gör även egen sorbet på sockerlag och naturlig fruktpuré. Deras korv är av egen produktion, fråntaget falukorv och isterband. De använder alltid naturskinn och svenskt kött utan spår av nitritsalt. De gör även egen majonäs, utan tillsatser och av svenska produkter, som de använder i deras skagenröra exempelvis.

Stadshusrestaurangen i Västerås
Stadshusrestaurangens egentillverkade glass – en fröjd för ögat och smaklökarna.

3. Sveriges minsta bageri

Deras bröd bakas alltid från grunden i deras egna bageri, som de kallar för Sveriges minsta med en yta på hela åtta kvadratmeter. De använder sig av vetesurdeg och råsurdeg i de flesta bröden. Deras bagare bakar även alla godbitar och tårtor från grunden. Det är bara äkta mandelmassa och handtryckta mazarinformar som gäller.

Stadshusrestaurangen i Västerås
Fantastiskt gott bröd – gjort från grunden i det egna bageriet.

Guestro tipsar om Stadshusrestaurangens fantastiska smörrebröd

Guestro har testat Stadshusrestaurangens otroligt goda smörrebröd och rekommenderar det starkt. Smörrebrödet kan göras på kavring eller pumpernickel. De har ett utbud av pålägg med något för alla, men du kan även beställa smörgåsar med pålägg efter önskemål.

Stadshusrestaurangen i Västerås
Smörgåsar med olika pålägg på det otroligt goda smörrebrödet.
Du kan välja bland påläggen rostbiff med friterad rödlök, chevrekräm med rostad rödbeta, skagen med löjrom, citrongelé och dill, örtbakat lamm med pumpakräm och serranochips, brioeost med fikonmarmelad och laxtartar/laxterrin. Det går även att beställa smörrebrödet för att göra dina egna smörgåsar. Perfekt som förrätt eller lite matigare snittar till brunchen eller eventet.
Adress

Fiskartorget 2, 721 89 Västerås

Bageri
stadshusrestaurangen västerås
stadshusrestaurangen
svenska produkter
egentillverkning
smörrebröd