GÅ TILLBAKA

Tre saker du inte visste om Djäknebergets restaurang i Västerås!

6 år sedan
Tre saker du inte visste om Djäknebergets restaurang i Västerås!

Djäknebergets restaurang i Västerås är en verksamhet med en familjär historia som började 1989. Här kan du avnjuta vällagad husmanskost i en harmonisk miljö till en panoramautsikt över Västerås city. Bröderna Tommy och Jiri Ondracek har drivit restaurangen sedan 2013 i en sann familjeanda. Vi listar därmed tre saker du inte visste om restaurangens historia.

1. Djäknebergets restaurang i Västerås var ett café från början

Då restaurangen är ett familjeföretag från grunden går vi tillbaka i tiden till 1989 då brödernas farbror och faster ägde och drev det som då var ett café. Djäknebergets restaurang var alltså från början ett café.

Det var öppet under kortare perioder under våren fram till sensommaren. Caféet anordnade på den tiden bussluncher och minnesstunder.

2. Västerås stad anordnade en arkitekttävling för den nya restaurangen

Västerås stad ville 1996 satsa på att bygga om caféet till en verksamhet som skulle finnas året om. En bidragande anledning var ett begränsat utbud av sådana restauranger på den tiden i Västerås.

Det fanns en anlagd fond med syfte att försköna Djäkneberget och resultatet blev att man anordnade en arkitekttävling. Tio bidrag från olika arkitekter togs emot och bland dem fanns förslaget som blev till verklighet. Resultatet blev den restaurang Djäkneberget är idag.

3. Anordnar julbord för behövande årligen

Bröderna Ondracek har bevarat traditioner som funnits i restaurangens anda sedan 20 år tillbaka. Deras välvilja för människor och att sprida glädje är något som speglas i deras arbete.

Bröderna har sedan länge fokuserat på att ge tillbaka genom att bjuda in människor som har det svårt i samhället på julbord dagen före julafton. Den harmoniska miljön hos Djäknebergets restaurang blir ännu varmare om möjligt genom denna goda handling.

Djäknebergets restaurang i Västerås

 

Djäknebergets restaurang i Västerås

Djäknebergets restaurang i Västerås

Adress
Djäknebergsgatan 10, 724 61 Västerås

Läs också hela storyn bakom Djäknebergets restaurang och checka in deras profil på Guestro.

Djäknebergets restaurang
Jiri Ondracek
Tommy Ondracek
djäknebergets restaurang västerås
Julbord
Tradition
Historia
Västerås stad