GÅ TILLBAKA

Takeaway: nytt koncept i Västerås City

4 år sedan
Takeaway: nytt koncept i Västerås City

Joni Demir är mannen bakom det nya takeaway konceptet som öppnar i Västerås i höst. Vi har träffat Joni, som berättar allt om konceptet, idén och framför allt, om den utsökta maten som kommer serveras. Detta vill du inte missa!

“Den röda tråden är takeaway”

– Konceptet är takeaway, det är inte svårare ä så. Allt är anpassat efter den rådande situationen. Vi tror att corona och pandemin kommer fortsätta forma hur vi arbetar, och det kommer följa oss en lång tid framöver. Varför då inte skapa något som är anpassat till det till 100%, tänkte vi. Lokalen är vi väldigt nöjda med. Vi har ett bra läge och vi har ett fåtal sittplatser, ungefär 15-20 stycken. Allt är anpassat för takeaway, så äter du inte upp allt så är det bara ta med dig hem, redan klappat och klart. Samma gäller för bestick och servetter och sådana tillbehör. Du får allting inpackat direkt när du beställer oavsett om du äter här eller tar med, berättar Joni. 

Representation från världens alla kök

– Allt är anpassat efter plånboken, man ska inte behöva betala 120-130 kronor för en sallad om man inte vill, utan det ska finnas alternativ i lägre prisklasser också. Det kommer gå från 65 kronor och uppåt. Vi kommer även ha poké bowls, det känns självklart. Och självklart, den röda tråden är takeaway. Vi kommer ha allt från klassikerna cesarsallad och räksallad med pasta till att kombinera sin egen sallad. Libanesiskt, asiatiskt, mellanöstern, svenskt, ja allt kommer finnas hos oss. Falafelrulle, wraps, ja det kommer finnas riktigt schyssta alternativ hos oss i ett koncept som inte har funnits tidigare i Västerås, berättar Joni med ett stort leende. 

Utbudet – bara fantasin sätter gränser 

– Det traditionella är pasta, bulgur och ibland quinoa, eller hur? Vi kommer köra med pasta som grund i salladerna, där vi har en mer krämig pasta och en mer kryddad. Vi kommer även ha svart ris och vanligt ris. Vi kommer ha quinoa och även nudlar i olika variationer. När du väljer en färdig sallad då heter det Grab and Go, då är det dressing och sallad. Men när vi pratar om att kombinera sallader, då vill vi att det ska finnas ett enormt utbud och att det är upp till kunden vad den vill äta idag. Vi kommer ha tre hela montrar med alternativ man kan välja mellan, så här sätter bara fantasin gränser. Och såklart, du betalar för det du äter, inte för mer eller mindre, säger Joni. 

Grab and go – den smidiga hämtmaten

– Vi ser även över systemet grab and go. Har du extra bråttom så ska du kunna ta en färdig sallad från montern, blippa ditt kort och sedan ska det vara klart. Tanken är att det ska vara smidigt, det ska gå snabbt, och det ska vara hälsosam snabbmat. Har man en halvtimmes lunch så ska man inte behöva stå i kö i 20 minuter, det är ju inte rimligt, säger Joni. 

– Eller om du inte har hunnit äta frukost så ska du kunna ta det hos oss också. Vi har grymma mackor och där handlar det inte om att du ska ta en frukost och kaffe och ligga på 100 kronor redan. Här snackar vi om en bra frukost där du betalar 20 kronor för en frukostmacka, tar du två så kanske du landar på 30, och så vidare. Vi kommer även ha acai bowls hela dagen och såklart yoghurt med musli. Tänk dig att det är en 7-eleven butik, fast det är en restaurang. Effektivt för alla plånböcker helt enkelt, fortsätter han.  

Takeaway utan extra avgifter 

– Vi ser just nu över samarbeten med alla Västerås leveransfirmor, och ett nästa steg är att ta fram denna lösning för våra kunder också. Men där är det viktigt för oss att man inte ska behöva betala extra för hemleverans. Vi tror helhjärtat på att bra mat ska vara tillgänglig för alla, och då vill vi inte att det ska läggas på onödiga avgifter. Det ska inte vara komplicerat helt enkelt, säger Joni. 

Mannen bakom konceptet 

– Jag har varit i branschen nästan för länge måste jag säga, säger Joni och skrattar. Allt började med Alberts krog någon gång på 90-talet. Därefter tog jag över en golfrestaurang, som vi startade upp från grunden. 2003 valde jag att byta inriktning och gick in i café-branschen. Det var då jag drog in Waynes in i city, för det fanns inte då. Di Spagna drev jag med min far under några år, innan jag tog över Bill & Bob. Därefter drev jag Tabasco med en vän. 2009 kände jag att det var dags för en paus och drog mig tillbaka ett tag. Men 2011 var det dags igen, och jag köpte Öhrmans. Där påverkades vi otroligt mycket av corona, och då var det dags att dra i handbromsen. Tyvärr fick vi avveckla Öhrmans City, berättar Joni.

– Av en ren slump såg jag att det var ledigt här en dag när jag parkerade bilen här utanför. Då började ju kugghjulet jobba i huvudet och jag såg en bild framför mig om vad jag ville göra här. Hela idén uppenbarade sig på fem minuter, och därefter var det bara att köra. Det fanns inga frågetecken, klart det här skulle bli verklighet! tillägger han. 

Premiär i höst 

– Just nu håller vi på och renoverar. Planen är att öppna till tidig höst, förhoppningsvis september. Det ser vi verkligen fram emot, det här kommer bli riktig riktigt bra, säger Joni avslutningsvis med ett stort leende.

Nyheter
Sallad i Västerås