GÅ TILLBAKA

GUIDE: Sushi i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Sushi i Västerås

Visste du att sushin slog igenom i Sverige på 90-talet? Idag är det lika etablerat i restaurangutbudet runt om i Sverige som pizza och indisk mat exempelvis. Ska du äta sushi på traditionellt vis äter du den med händerna och helst i en eller två tuggor. Japanerna har flertalet traditioner för deras populära sushi och vi listar vart du hittar sushi i Västerås. Vi listar även telefonnummer för take away, perfekt i tider som dessa!

Aurora Sushibar

Beläget i Saluhallen Slakteriet finns Aurora Sushibar som bjuder på fantastisk sushi i Västerås. Det är sannerligen ett hantverk som tar dig på en otrolig smakresa.

Take away: 079 010 80 31
Adress: Slakterigatan 6-10, Västerås.

VICHI

På VICHI, som tidigare var Sushi Heaven,  hittar du ägaren och kocken Iderbold “Ideree” Ganbat sushi med Edomae Style. Ideree har även erfarenhet från restauranger med Michelinstjärnor, så ett besök hos honom är minst sagt spännande – och gott såklart!

Take away: 021 – 13 11 30
Adress: Torggatan 1, Västerås

Udden Japanese Cuisine

Den japanska restaurangen ute på Lillåudden erbjuder fusion styled sushi, maki och friterade rullar. Fusion style innebär att de experimenterar med många smaker i en och samma tugga för att höja smakupplevelsen och ge smaklökarna lite extra spänning. Det är en innovativ och kreativ stil med en touch av det Europeiska köket för att hålla det modernt.

Take away: 021 444 86 06
Adress: Verksgatan 15,  Västerås

Asian Sushi bar

På Asian Sushi Bar hittar du fräsch och god sushi i Västerås! Perfekt att ta med hem eller njuta av på plats. Njut av klassiska makirullar eller testa andra spännande rätter.

Take away: 021 18 60 68
Adress: Sturegatan 10, Västerås.

Bryggans Sushi & Bar

Bredvid Bryggans Bar & Café hittar du Bryggans Sushi & Bar. Njut av sushi på Öster Mälarstrand där du hittar ett brett utbud av läcker sushi i Västerås!

Take away: 021 475 50 75
Adress: Lasse Färnlövs plats 1, Västerås

Otome Sushibar

På Otome Sushibar hittar du härliga färgkombinationer och smaker på sushi i Västerås. Det finns många olika kombinationer som passar alla smaker och preferenser.

Take away: 076 098 31 35
Adress: Gunnilbogatan 2, Västerås.

Soya Sushi

På Soya Sushi finns ett brett utbud av sushi, däribland deras vegetariska sushi! Perfekt att testa för den som aldrig provat tidigare, eller till den som har en vegetarisk kost.

Take away: 021 18 19 28
Adress: Sturegatan 20B, Västerås

Sushi Yama (Erikslund, City, Hälla)

Sushi Yama är kedjan som erbjuder en stor variation på sushi som till exempel enbart rullar, fisk, vegetariskt eller blandat för den som önskar det. Med tre olika platser att besöka i Västerås gör Sushi Yama tillgängligt för alla!

Adress: Sturegatan 7, Västerås.
Erikslund Shopping Center, Krankroksgatan 17, Västerås.
Maxi ICA Stormarknad Hälla, Stockholmsvägen 134, Västerås (Sushi Yama Express).

Orgil Sushi 

I Bäckby hittar du nyöppnade Orgil Sushi  som erbjuder läcker sushi i Västerås. Besök den nyöppnade restaurangen och njut.

Adress: Bäckby Torg 1, Västerås & Vasagatan 58, Västerås.

Sushi Ika 

På Köpmangatan 5 hittar du härliga Ika Sushi som erbjuder läcker sushi i Västerås. Besök den fräscha restaurangen och njut.

Adress: Köpmangatan 5, Västerås.

 

Sushi Heaven Västerås
Aurora Sushi Bar Västerås
Asian Sushi Bar Västerås
Soya Sushi Västerås
Sushi Yama Centra
Sushi Yama Erikslund
Otome Sushibar Västerås
Udden Japanese Cuisine
bryggans sushi & bar
hörnet