GÅ TILLBAKA

Subway: Den perfekta ”suben”

ett år sedan
Subway: Den perfekta ”suben”

Madelen Thors driver den kända smörgåskedjan Subway i Västerås. Subways historia går tillbaka till 1965 då Fred DeLuca bestämde sig för att uppfylla sin dröm om att bli läkare. För att hitta ett sätt att betala sin utbildning öppnade han en butik med subs. Freds vän Peter Buck blev hans partner och de bildade en affärsrelation och ett koncept som skulle förändra den dåvarande snabbmatsbranschen.

Världens största smörgåskedja

Den första butiken öppnades i augusti 1965 i Bridgeport, Connecticut i USA och nästan 10 år senare ägde och drev paret 16 smörgåsbutiker i Connecticut men ville öka ännu mer och började därför med franchising. Idag är Subway världens största smörgåskedja med över 44 000 restauranger världen runt, och en av de finns i Västerås. Subway-gänget och Madelen Thors berättar mer.

Ny lokal innebar nya möjligheter 

Under 2021 bytte Subway lokal och Madelen berättar detta i en tidigare intervju.

Vi har länge känt att vi vuxit ur lokalen på Smedjegatan och att det är dags för renovering, då slog vi på stort och flyttade till större istället. Vi tror även att det nya läget passar oss bättre, närmre köpcentret Igor, närmre nattlivet och ett mer synligt läge, förklarar Madelen. 

– Den nya restaurangen kommer vara i designen Fresh Forward och ha ca 65 sittplatser. Den kommer likna restaurangen vi har på Stora gatan som renoverades i mars förra året, forstätter hon. 

Den perfekta ”suben”

– Om jag får bestämma den perfekta suben så skulle den vara på ost & oregano bröd, innehålla kalkon, extra ost, guacamole, färska grönsaker och vitlökssås, säger Madelen.

 

Madelen Thors
Subway
Subway Sverige
Subway Västerås