GÅ TILLBAKA

Stockholms härligaste påskbord!

ett år sedan
Stockholms härligaste påskbord!

Påskbord i Stockholm. Här kan du äta påskbord på restaurang i Stockholm.

Hur ska påsken firas i år? Varför inte skippa all stress i köket och ta påskbord ute på restaurang istället? I Stockholm finns flera krogar som satsar på ett traditionellt firande, med både påskbufféer och påskbruncher och speciallagade menyer. Klassiska rätter som lamm, köttbullar, lax och sill är givet för de flesta och flera ställen satsar även på gröna alternativ på påskbordet. Här är platserna där du kan fira påsk på en restaurang i Stockholm.

Villa Källhagen

Foto: Villa Källhagen

Kökschefen på Villa Källhagen ute på Djurgården har komponerat en påskinspirerad trerättersmeny som består av sill, lammrostbiff och äppelkaka med hemvevad vaniljglass. Vill man lyxa till det lite extra kan man även boka in en påsk-weekend med påskmeny, övernattning och frukostbuffé.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen10, Djurgården/Gärdet

Webb: Villa Källhagen

Thoresta Herrgård

Foto: Thoresta Härrgård

På långfredagen och påskafton bjuder Thoresta Herrgård in till en trerätters påskmeny. Det går att boka till övernattning för den som vill lyxa ordentligt under påskhelgen. För den som önskar en mer barnvänlig aktivitet kan man boka en stund på Loftet där det går att spela biljard, shuffleboard och dart.

Adress: Thoresta Herrgård

Webb: Thoresta Herrgård

Grand Hotel

Verandan på Grand Hôtel serverar påskbuffé under hela påskhelgen, som du kan avnjuta med utsikt över Stockholms ström. På skärtorsdagen är restaurangen endast öppen kvällstid, men övriga dagar går det att besöka dem från lunch.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, City/Norrmalm

Webb: Grand Hotel

Island Hoppers

A pizza sits on a table

Description automatically generated with medium confidence
Foto: Island Hoppers

Idag är det karibiska köket ett nytt spännande segment på den svenska krogscenen. Island Hoppers beskriver det som en fusion mellan afrikansk och indisk matlagning med inslag av spanska smaker, och framförallt består det av många kryddor inspirerade från det karibiska köket. Upplev en färgstark matupplevelse som kommer sitta kvar i minnet länge och krydda till påsken.

Adress: Instrumentvägen 23, 126 53 Hägersten

Webb: Island Hoppers 

Långholmens Wärdshus

På Långholmens Wärdshus firas påsken i dagarna fem, då det under hela högtiden serveras påskbrunch och påskmeny i värdshuset med anor från 1600-talet. Det finns även möjlighet att sitta ute i Wärdshusparken om vädret tillåter. 

Påskmenyn består av tre rätter: en klassisk påsktallrik, svensk vårlammstek med potatis-och rotfruktsgratäng samt vaniljkokta rabarber till efterrätt.

Adress: Långholmsmuren 20, Södermalm/Hörnstull

Webb: Långholmens Wärdshus

Långbro Värdshus

En påsk på Långbro Värdshus ska inge känslan av att fira en påsk hemma. I sekelskifteshuset kan man njuta av ett färgsprakande påskbord från och med skärtorsdagen. Här tar man själv för sig av klassiska rätter med moderna smaker och gröna alternativ. Den 13 april tjuvstartar Långbro Värdshus med en lokal påskmarknad, där man bland annat kan köpa påskägg och påskris.

Adress: Stora Mans Väg 4, Älvsjö

Webb: Långbro Värdshus

Sundby Gård

På Sundby Gård har man en lång erfarenhet av påskens traditioner, vilket givetvis även inkluderar den mat som hör högtiden till. Här dukar man fram ett klassiskt påskbord med rätter som olika sorters sill, lax, lammstek och Janssons frestelse, men man har även en vegansk avdelning.

Adress: Sundby Gårdsväg 5, Huddinge

Webb: Sundby Gård

Lydmar

Även på Lydmar kan du fira påskhelgen med godsaker som sill och lamm. Är du sugen på en drink så kan du även inleda med en specialkomponerad cocktail gjord på bland annat persikolikör, passionsfrukt, citron och äggvita.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2, City/Norrmalm

Webb: Lydmar

Oxenstiernan

Oxenstiernan, som drivs av silversmeden Sebastian Schildt, serverar en helt ny meny med bland annat vaktelägg, sill och kaviar under påskveckan. Restaurangen har öppet som vanligt förutom på påskafton, då de endast serverar lunch och har stängt för middag.

Adress: Storgatan 35B, Östermalm

Webb: Oxenstiernan

Oavsett vad du föredrar en traditionell svensk påskbord eller lite mer modern påskmat så finns det något för alla smaker. 

Påsk 2023
Påsk i Stockholm
Påskbord