GÅ TILLBAKA

Succén Saluhallen Slakteriet – en av de mest besökta platserna i Västerås!

2 år sedan
Succén Saluhallen Slakteriet – en av de mest besökta platserna i Västerås!

Saluhallen Slakteriet är en av de mest besökta platserna i Västerås som lockar många besökare året om. Guestro berättar mer om historian bakom framgången, hur de uppmärksammats i årets White Guide samt om verksamheterna belägna i saluhallen.

Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet är en mötesplats för alla som älskar mat, oavsett ålder eller smakpreferenser. Historian bakom Saluhallen Slakteriet går bakåt till 1930-talet där allt en gång i tiden började i den riktningen mot vad det är idag, även om själva området är över 100 år gammalt.  Under ett och samma tak hittar vi både butiker och restauranger samt gott om öppna sittplatser så att sällskap kan sitta tillsammans oberoende av vilken rätt de valt.

”Det finns något för alla smaker och mattorget gör att stora sällskap kan sitta tillsammans trots olika matval.”

-En stor anledning till varför Saluhallen Slakteriet blivit en sådan populär mötesplats för många beror på vår satsning på fler restauranger i Saluhallen. Det finns något för alla smaker och mattorget gör att stora sällskap kan sitta tillsammans trots olika matval, berättar Greger Johansson som är projektledare för Saluhallen Slakteriet.

Saluhallen Slakteriet i Västerås
Gott om sittplatser både inom- och utomhus lockar många besökare med diverse smakpreferenser till Saluhallen Slakteriet.

En annan anledning beror också på att Saluhallen Slakteriet anordnar en rad olika aktiviteter och event som fått stor uppmärksamhet och popularitet. Om somrarna har de hållit deras populära streetfood event där hela mat-Sverige samlats för att njuta av god mat i gott sällskap, de har firat slakthusområdets 100-års jubileum, hållit i musikquiz samt mycket mer!

Saluhallen Slakteriet platsar i White Guide 2019

En till anledning till varför Saluhallen Slakteriet är en välbesökt plats beror på deras engagemang och satsning på hållbarhet. Saluhallen Slakteriet uppmärksammades i år av White Guide tack vare deras fokus på lokala och närproducerade produkter. I motiveringen till placeringen ingick även deras breda utbud av mat, både från restauranger och butiker, som täcker alla smaker och preferenser.

De framgångsrika verksamheterna i Saluhallen Slakteriet – här är de!

RibHaus

Ärlig och rak mat är mottot på RibHaus! Här serveras burgare, kycklingvingar och tillbehör där man inte räds för att testa nya smaker och kombinationer. Resultatet har fått en enorm genomslagskraft – kunderna älskar det!

Happy Noodle+

Happy Noodle + erbjuder fantastiska rätter från det kinesiska köket. Du kan njuta av smakrika dumplings, nudelrätter, smårätter och nudelsoppa.

Aurora Sushi Bar

På Aurora Sushi Bar kan du smaka asiatisk mat skapad genom konsten bakom molekylär gastronomi. Prova Omakase Chef’s Choice som består av en förrätt, nio bitar sushi och dessert. Boka detta i förväg med möjligheten att sitta med privatkock som visar tekniken bakom sushi!

Matildas Husmanskost Njut av läcker husmanskost som passar alla åldrar. Alla klassiker vi alla vuxit upp med och älskar.

Flavours Kitchen 

Hos Flavours Kitchen hittar du det bästa från Indien. Här kommer ni få matupplevelser av hög kvalité och smak som ni inte kommer glömma. Inbjudande och mysig stämning med välkomnande personal som möter er med glädje. Deras mål är att ge er den bästa, minnesvärda upplevelsen av vår matkultur genom att servera exotiska maträtter tillagade av våra erfarna kockar.

Under lunch serverar vi våra populäraste indiska rätter. De har även avhämtning och catering.

Happy Banh Mi

Happy Banh Mi serverar vietnamesiska Banh Mi. De serverar Banh Mi som är ett luftigt bröd med spröd yta som fyllning och smakrik sås; välj mellan entrecote, kyckling, fläsk eller vegetarisk.

Våffelbruket

Våffelbruket AB är grundat med den enkla idén att leverera världens roligaste våffelupplevelse med det största utbudet av våfflor tillsammans med tillbehör. Och vem älskar inte våfflor? Passar alla tillfällen och åldrar.

Munchie Picchu 

Munchie Picchu är en hyllning till det peruanska arvet och den moderna mångkulturella andan i Peru. De är en fusion av den gamla världen med den nya, som härstammar från inhemska Quechua och Aymara-traditioner med Japanska och Afro-influenser.

Munchie Picchue PICCHU är mycket mer än mat, det är en berättelse om Peru och ett firande av grundarnas magiska hemland. Det är en resa fylld av äventyr och upptäckter; av mystiska och antika civilisationer, Andernas majestät och regnskogens lugn. Munchie Picchu är en fest för sinnena med en blandning av den gamla världen och den nya. Upplev lite av Peru med deras äkta peruanska gatumat.

Veggoköket
Saluhallen Slakteriet
Ribhaus
Aurora Sushibar
Didriks BBQ Pit
Happy Noodle +
Stora Ekeby Kött
Gilla Grilla
Ost o Sill och lite till.