GÅ TILLBAKA

Saluhallar i Stockholm: Ät och handla här

ett år sedan
Saluhallar i Stockholm: Ät och handla här

Foto: @ostermalmshallen/instagram.

Gillar du att strosa runt och inspireras av olika typer av kök och maträtter är saluhallar något för dig. En gastronomisk samlingsplats med en bredd i sitt utbud finns det ofta flera olika restauranger men även butiker. Där kan du ta del av spännande råvaror från olika ställen med garanterat hög kvalitet. Saluhallar har ofta en historia och butiker och restauranger som befinner sig där gör det av en anledning.

Samla vänner och familj eller varför inte ta en promenad på egen hand och upptäck saluhallar i Stockholm. Nedan hjälper vi dig med tips på traven.

NK Saluhall

Börja eller avsluta shoppingen med ett besök på bottenplan där du hittar butiker och stånd med fantastiska erbjudanden. Bland annat dagsfärska råvaror, importerade delikatesser och vardagsmat till skafferiet.

Saluhallar i Stockholm NK
@nordiskakompaniet/instagram.

Hamngatan 18, 111 47 Stockholm

Eataly

Saluhallar i Stockholm Eataly
@eatalysthlm/instagram.

Den enkla filosofin hos Eataly lyder: everything Italian under one roof. Det vill säga, du hittar alla sorters italienska delikatesser du kan drömma om. Italienska ostar, salami, färsk pasta eller pizza på deras inomhus-piazza eller köp med dig en kasse med fantastiska råvaror till middagen hemma.

Biblioteksgatan 5, 111 44 Stockholm

Hötorgshallen

Den första Hötorgshallen stod på plats redan på sent 1800-tal. Idag hittar du delikatesser från hela världen i Hötorgshallen. samsas delikatesser från världens alla hörn i Hötorgshallen. Dessutom hittar är det ett populärt ställe för lunch med ett stort utbud restauranger. i hallen.

@hotorgshallen/instagram.

Hötorgshallen, 11157 Stockholm

Östermalms saluhall

Det går inte att missa den vackra röda tegelbyggnaden när en strosar på Östermalm. Östermalms saluhall har varit en institution sedan öppningen på Östermalmstorg 1888. Bland diskar fyllda med fantastiska råvaror kan du dessutom sätta dig på nån av restaurangerna och njuta bland vimlet. Här hittar du 17 olika handlare, varav många har huserat i flera generationer.

@ostermalmshallen/instagram.

Östermalmstorg, Stockholm

Teatern

I Ringens centrum vid Skanstull på Teatern möts koncepten finkök och folklig food-court. Med 250 matplatser samsas några av Sveriges mest kända krögare. Här kan du äta snabbt och opretentiöst av hög kvalitet till ett pris som passar de allra flesta.

@teaternskanstull/instagram.

Götgatan 98, 118 62 Stockholm

östermalm
teatern
skanstull
saluhall stockholm
nk saluhall
hötorgshallen
eataly