GÅ TILLBAKA

Salladsboxen: Det är enkelt att vara grön!

4 år sedan
Salladsboxen: Det är enkelt att vara grön!

Vi har träffat barndomsvännerna Arvin Ghassemi och Muhammed “Hamma” Rasul som nu tar klivet in i restaurangbranschen och öppnar sin första restaurang tillsammans – Salladsboxen. Det började med en idé under gymnasiet om att de ville göra något ihop i framtiden och Salladsboxen är resultatet. De berättar i denna intervju om konceptet och varför det är viktigt att inte bara äta grönt utan tänka grönt. 

”Vi tog chansen och satsar”

– Vi har vuxit upp i Västerås och har känt varandra i en evighet känns det som. Vi har alltid velat göra något ihop, sedan gymnasiet. Vi skojade mycket om det då, pratade om hur det skulle vara, vad vi skulle kunna hitta på. Vi har gjort mycket på egna håll och tiden har inte varit rätt förrän nu. Vi såg möjligheten att jobba tillsammans och vi tog chansen och satsar på att förverkliga denna dröm som varit in the making i flera år, säger Hamma. 

”Kompletterar varandra bra” 

– Det känns rätt att göra detta tillsammans! Om det är någon som ska vara ens högra hand så är nog en barndomsvän och bästa vän det bästa vi kan tänka oss, säger Arvin. Vi har gått igenom mycket och känt varandra så pass länge att vi vet att vi funkar tillsammans i alla lägen. Vi kompletterar varandra bra. Jag tycker jag är bra på att leda ett team och pusha människor framåt, jag har arbetat inom branschen så jag vet hur det funkar och känner mig trygg i det, fortsätter Hamma.

Salladsboxen Västerås
– Jag kommer från textilbranschen som också är ett familjeföretag. Jag har alltid satt service och företaget i första hand, så för mig är det viktigt att alltid leverera service av hög nivå. Och så vill jag säga att jag är en arbetshäst, väldigt disciplinerad och driven. Det är vi båda och därför passar vi så bra tillsammans, förklarar Arvin. 

”Det är enkelt att vara grön”

– Salladsboxen har ett enkelt koncept! Som vår logga säger, det är enkelt att vara grön. Vi vill göra det enkelt och tillgängligt för alla att både äta och vara grön. Vi kommer erbjuda dagsfärska sallader, färskpressade juicer, smörgåsar och wraps bland annat. Vår största fokus är dock salladerna där vi vill erbjuda alternativ som passar alla. Gäster kommer kunna välja en färdig sallad som de sedan också kan lägga till mer av personliga favoriter. Vi vill inte begränsa våra gäster utan de har möjligheten att lägga till mer oliver och fetaost till exempel. Salladerna kommer erbjuda fräscha smaker och alla kommer hitta något som passar dem. Vi vill göra det enkelt och förmånligt för alla att äta grönt, säger Arvin.

Salladsboxen Västerås

– Vi kommer även ha en espressomaskin så om man bara vill ha en kopp riktigt bra kaffe från Molinari är man välkommen in. Vi vill erbjuda hög kvalitet, och vi kommer även erbjuda en enklare frukostmeny, fortsätter Hamma. 

Smidigt, enkelt och rätt i tiden

– Vi ville köra på det här konceptet för vi tycker det är smidigt, enkelt och just att medvetenheten om vad en äter idag har ökat, speciellt hos den yngre generationen. Det är fräscht och hälsosamt och det når en bred målgrupp. Och anledningen till varför vi har färdiga dagsfärska sallader där du kan köpa till dina favoriter är för att det ska gå snabbt och vara enkelt för våra gäster, förklarar Arvin.

– Vi tyckte även det fattades ett salladsställe i Erikslund, de flesta restaurangerna som erbjuder sallad är närmare stan och därför såg vi möjligheten att ge stadsdelen Salladsboxen och tillgängligheten. Erikslund växer även och vi tror på området, säger de båda. 

”Har alltid gått mot strömmen”

– Jag och Hamma har alltid gått mot strömmen och det har alltid visat sig vara en positiv egenskap. Det har format två viljestarka personer och vi är redo att ge detta koncept vårt allt och hoppas och tror på att Västeråsarna är med oss på den här resan, säger Arvin med ett leende. Vi testar oss fram och ser vart det går, och vi tror på konceptet och vi kommer kriga på för att lyckas. Förhoppningen är att öppna fler ställen i framtiden om allt går enligt plan.

Salladsboxen Västerås

Öppnar den 25/6

– Det är enkelt att vara grön! Kom in och ät en schysst sallad och häng med två trevliga killar, säger de och skrattar. Vi kommer erbjuda hög service och här kommer man vilja hänga. Att vara grön för oss innebär även att vi tar vårt ansvar kring sortering på stort allvar och vill framhäva att det är enkelt att göra det. Vi vill att det ska vara hemtrevligt, att folk ska känna sig bekväma och välkomna och därför erbjuder vi bland annat riktigt gott kaffe för att det ska kunna bli en paus mitt i den stressiga vardagen. Vi vill bjuda på gott käk men också ett ställe för skratt och umgänge, varmt välkomna från och med den 25:e juni säger de avslutningsvis.

Adress: Krankroksgatan 7, Västerås 

Sallad i Västerås
salladsboxen Västerås
Salladsboxen