GÅ TILLBAKA

GUIDE: Sallad i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Sallad i Västerås
Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Foto: @salladsmagasinet, Instagram

I takt med att sommaren kommer närmare och att temperaturen stiger vill vi allt oftare ha något fräscht och lättsmält att äta. Perfekt att ha salladen med dig på språng, till picknicken, som tillbehör till grillningen eller avnjuta på uteserveringar. Låt dig inspireras av restaurangernas kreativa kombinationer. Kanske hittar du din favoritsallad hos någon av restaurangerna nedan? Vi listar även take away nummer för att underlätta för dig!

Kajens Café

På Kajens Café finns en stor salladsbar där personalen hjälper dig kombinera ihop smaker av ditt val. Fråga gärna personalen för inspiration till kombinationer!

Take-away: 021 – 81 19 00
Adress: Mälargatan 4D

Bistro Bruket

Sedan 1607 har Skultuna Messingsbruk legat på samma idylliska plats utmed Svartån. Inuti brukslokalerna kan gästerna besöka Bistro Bruket, ett lugnt och trivsamt café som tar gästerna nära naturen och erbjuder en vacker utsikt året om. Hos Bistro Bruket kan gästerna välja mellan ett stort utbud av fikabröd och drycker, och även enklare maträtter så som toasts och fräscha sallader.

Take-away: 021 – 783 10
Adress: Skultuna Messingsbruk

Salladsmagasinet

På Salladsmagasinet har de specialiserat sig på att tillverka sallader i de mest balanserade och smakrika kombinationerna. Testa till exempel en Super Bowl Gym sallad redan idag! De finns även nu i Erikslund.

Salladsmagasinet sallad i Västerås

Take-away: 021-440 50 20
Adress: Fältmätargatan 22, 721 35 Västerås & Traversgatan 10D, Västerås.

Bar Mangia Mi

På Bar Mangia Mi serveras bl.a. fräscha och hälsosamma sallader från deras salladsbar med inspiration från medelhavet. Samtliga såser och röror tillagas på plats utan tillsatser. För den som önskar finns både vegetariska och veganska alternativ.

Take-away: 021 41 64 06 (smedjegatan) och 021 41 64 06 (Stora gatan)
Adress: Smedjegatan 15, 722 13 Västerås och Stora Gatan 24, 722 12 Västerås.

Cornetto bar

På Cornetto Bar hittar du en salladsbar med ett stort utbud av sallad i Västerås. Blanda ihop din egen sallad där endast fantasin sätter gränserna för kombinationen!

Take-away: 021-41 99 55
Adress: Kopparbergsvägen 23, 722 13 Västerås.

Global Living

På Global Living finns fantastiska kombinationer av hälsosamma och fräscha sallader att mätta magen med. Finns även veganska alternativ för den som föredrar! Börja även med en varm näringsrik soppa.

Global Living Sallad i Västerås

Take-away: 021 – 18 62 90
Adress: Smedjegatan 15

Hälla Kafferosteri

På Hälla Kafferosteri hittar du sallader som inte är den andra lik. Smaka till exempel deras Buddha Bowl med curry, blomkål, tomat, ingefära, rödkål, bladspenat, koriander och basmatiris. Den är vegansk samt gluten- och laktosfri!

Take-away: 021-12 42 14
Adress: Hällagatan 14, 721 34 Västerås.

Bryggans Bistro & Bar 

Bryggans Bistro & Bar hittar du mitt i hjärtat av Öster Mälarstrand, beläget direkt intill Mälaren med fantastisk utsikt. Du hittar bland annat en klassisk caesarsallad, en favorit som går hem hos både stora och små!

Adress: Lasse Färnlöfs plats 3, Västerås

Sallad & Sånt

Sallad & Sånt är en av Västerås nykomlingar. Hos de finner vi färdigkomponerade sallader som serveras med hemgjorda såser. Här går det fort! Salladerna kan avnjutas i den avslappnade lunchrestaurangen i Tunbytorp eller tas med som take-away.

Take-away: www.salladochsant.se eller 021-33 61 00
Adress: Strömledningsgatan 1, Västerås

Mocca Deli

Med sin mysiga och hemma-inspirerade inredning, finner vi hos Mocca Deli en högst personlig miljö och menyn är noga uttänkt för att det ska finnas något för alla, vare sig du är sugen på lunch, fika, något hälsosamt eller ett glas vin i baren. Ett modernt café med en varm, personlig och familjär framtoning. Ett ställe för alla typer av människor, för alla plånböcker, och för alla tillfällen. Behöver vi betona att salladerna är utsökta?

Räknas ruccola på pizza som sallad till lunch? Frågar åt en vän. @moccadeli, Instagram.

Take-away: 073-7081250
Adress: Stora Torget 2, Västerås 

Öhrmans Öster Mälarstrand

Sedan början av 1920-talet har Öhrmans konditori erbjudit nybakat bröd, tårtor, bakelser och godbitar. Idag erbjuder de ett brett sortiment där du kan hitta något som passar dina preferenser. Inklusive ljuvliga sallader!

Adress: Lasse Färnlöfs plats 2, Västerås

Le Croissant 

Le Croissant är ett café där du som gäst får uppleva och smaka på en del av Frankrike. Det franskinspirerade cafét erbjuder allt från färskt kaffe av hög kvalitet och ett stort utbud av croissanter, bakverk och mat som sallader, pastarätter, grillad sandwich och wraps. Allt serveras a lá minute och finns nu även i Västerås.

Adress: Hantverkargatan 9-10

Kajens Café
Salladsmagasinet
Global Living Västerås
Salladsmagasinet Västerås
Kajens Café Västerås
Mälarparkens Café & Kök
Bryggans Bar & Café
Bryggans Bar & Café Västerås
Hälla Kafferosteri
Hälla Kafferosteri Västerås
Lunch sallad Västerås
Bar Mangia Mi
Coffeehouse by George
Coffeehouse by George Västerås
Cornetto Bar
Cornetto Bar Västerås
salladsboxen Västerås