GÅ TILLBAKA

Nyöppnat salladskoncept i Västerås

3 år sedan
Nyöppnat salladskoncept i Västerås

Ute på Stenby hittar du nu det nya salladskonceptet Sallad & Sånt. Här kan du uppleva sallader utöver det vanliga med inspiration från fine dining-världen. Unika smaker och en inbjudande miljö präglar konceptet som i sig är väldigt enkelt – hälsosam och proteinrik sallad för alla. Vi har träffat Johan Benzeriane och Georg Sibbern som berättar mer om konceptet.

”Ett väldigt uppskattat koncept”

– Det är ett koncept som bygger på den kortaste vägen mellan en perfekt ihopsatt sallad och en enkel tillgänglighet. Vi har fantastiska kockar med lång erfarenhet inom fine-dining världen och har helt fria tyglar att skapa sallader enligt deras preferenser och expertis. Som gäst är det skapat för att vara så enkelt som möjligt. Du kommer fram till tavlorna och väljer din salladsbox och sedan får du välja om du vill vara kvar i restaurangen eller ta med dig salladen vidare. Det är ett väldigt uppskattat koncept, speciellt i Covid-tider har vi märkt att våra gäster verkligen upplever en trygghet då man får en grym sallad till minsta möjliga ansträngning egentligen, förklarar Georg.

“Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”

– Vi har ett väldigt ungt och starkt team i köket. Varken jag eller Johan har varit i branschen tidigare så det känns tryggt att ha just det här gänget med på denna resa. Kockarna har som sagt fria tyglar. För oss är det viktigt att det ska vara bra och finns klassiska sallader med en twist men också väldigt nytänkande och innovativa rätter där kockarna verkligen visar sin expertis och kunskap. Det är en gourmetsallad till ett schysst pris kan man säga, säger Georg.

Foto: @salladochsantvasteras på Instagram.

– Det är otroligt spännande att hålla på med det vi gör och jag säger som Pippi Långstrump “Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”, säger Georg med ett leende. Vi är väldigt tacksamma över att konceptet tagits emot så väl av Västeråsarna.

Inbjudande och trivsam miljö 

– För oss har det varit väldigt viktigt att skapa en trivsam och avslappnad miljö där du som gäst vill vara kvar och hänga. Vi har rum i rummet och vill gärna att folk chillar, tar sig en kaffe från Johan & Nyström och bara har det bra. Vi har två rum så det är många gäster som först äter sin sallad i ena rummet och sedan dricker en kopp kaffe och fikar i den mer “loungiga” delen. Det är inbjudande färger, tavlor och en atmosfär som också självklart lyfts av de sociala ytorna, förklarar Johan.

Foto: @salladochsantvasteras på Instagram.

– Vi har otroligt mycket människor som kommer hit och det mest fantastiska är att se den enorma bredden i ålder. Vi har femtonåringar som glider hit på moppen, vi har människor som tränar mycket och uppskattar hur proteinrik maten är och även 80 åriga besökare. Det är väldigt många äldre som tar med sig maten och det är fantastiskt! Vi öppnade i slutet av augusti och det är fantastiskt att se den stora uppslutningen med tanke på den korta tiden vi haft öppet, förklarar Johan.

Hur resan började

– Vi har tittat på det här med restaurang och så kom corona och vi kände att konceptet passade bra. Det känns väldigt 2020 med sallad i och med att medvetenheten ökat kring vad man stoppar i sig. Och just att vi når en så bred målgrupp är helt fantastiskt. Vi vill vara en plats som inkluderar alla och därför har vi veganska rätter på vår meny exempelvis. Och när vi säger inkludera menar vi också att vi vill inkludera lokala leverantörer som har väldigt bra råvaror. Vi arbetar så lokalt vi kan och vi gör vårt bröd själva. Salladerna skapas med råvaror som man vanligtvis inte tänkt sig kanske och såserna görs från grunden. Det är en otrolig noggrannhet och kunskap som ligger bakom hur smakerna gifter sig och vi är så tacksamma för att ha våra grymma kockar. Vi älskar sallad och vi kände bara att vi kör, det fanns inte mycket att tveka om, säger de.

Ett spontant facebookinlägg dagen innan öppning 

– Jag har jobbat här ute och arbetat med bilar under lång period så känner området väldigt bra. Båda har hållit på inom integration och det var där vi hittade varandra. Och vi insåg snabbt att vi har ett stort kontaktnät som vi verkligen kunde se på vår Facebook. Dagen innan öppning lade vi helt spontant ut ett inlägg på Facebook och det var en enorm dragningskraft genom goda vänner och ambassadörer. Det resulterade i 200 personer som kom på öppningsdagen. Vi är så tacksamma för alla människor som hjälpt oss på vägen, förklarar Johan.

– Vår filosofi är att man ska vara trevlig mot alla, och den sociala biten är otroligt viktig för oss. Vi är väldigt sociala människor och gillar att ha kontakt med folk så därför är det viktigt för oss att se kunden, vara en positiv plats i vardagen. Vi tycker det här är superkul och vi ser fram emot att introducera Västeråsare till sallader med spännande kombinationer och kvalitativa råvaror, säger de avslutningsvis.

Sallad & Sånt 

Öppettider: 
Måndag – Fredag 08:00 – 17:00
Lördag 11:00 – 15:00

Adress: Strömledningsgatan 1, Västerås

Sallad i Västerås
Johan Benzeriane
Georg Sibbern
sallad & sånt
sallad & sånt västerås