GÅ TILLBAKA

Det här är Reyhan Kolgrill i Västerås

2 år sedan
Det här är Reyhan Kolgrill i Västerås

För att beskriva persisk mat kan en säga att det handlar om den perfekta kombinationen av kryddor och kärlek. Matkulturen är inte bara färgstark men även väldigt smakrik. Det är ofta flera örter och kryddor som kombineras för att lämna ett avtryck du sent glömmer. Det persiska köket är välkänt för sitt fluffiga ris, fantastiska kötträtter och otroliga sätt att tillaga grönsaker. Reyhan Kolgrill i Västerås erbjuder just det, en autentisk upplevelse med den persiska maten i fokus.

En dröm som gick i uppfyllelse

Grundarna Behzad och Mushtak är otroligt passionerade när det kommer till mat. Med lång erfarenhet från tidigare erfarenheter inom restaurangbranschen gick drömmen i uppfyllelse när de fick skapa Reyhan tillsammans. Minnen från barndomen förenades med kunskap och passion kring det persiska köket och resulterade i Reyhan Kolgrill. Barndomsvännerna bedriver en fantastisk verksamhet där kultur, tradition och nutid förenas och där alla är välkomna.

Reyhan Kolgrill i Västerås
@reyhan_kolgrill, Instagram.

En färgsprakande kulinarisk upplevelse

Reyhan öppnade upp i Västerås 2018 och har sedan dess utvecklat deras koncept. De fokuserar på enkla smaker med en modern representation av det persiska köket. Deras dörrar står öppna för den nyfikna och den som älskar den persiska matkulturen.

På menyn hittar du bland annat rätter som tillagas över en traditionell kolgrill. Deras fokus och primära känsla som de vill förmedla är att återskapa den kulinariska upplevelsen de hade när dem var små och dela med sig av minnen från deras barndom.

Det här betyder Reyhan

Reyhan Kolgrill i Västerås
@reyhan_kolgrill, Instagram.

Betydelsen bakom namnet har en anknytning till en historia som många kan känna tillhörighet till. ”Reyhan” betyder basilika på persiska. Det är en krydda som ofta används i det persiska köket men även något vi är bekanta med i det svenska köket. Grunden till konceptet är att välja ut rätter och smaker som grundas i tradition från andra länder, men som bryggar till matkulturen i Sverige. Det är en kombination av något traditionellt från två världar som slås samman och förenas i symbios.

Upplev den familjära andan

Den persiska matkulturen är väldigt rik i smak men rotas ofta i en väldigt familjär känsla. Det är ofta en anledning till att familj och vänner samlas och skapar en trygg punkt för god mat men även skapandet av nya minnen med nära och kära. Därför är Reyhan Kolgrill i Västerås en restaurang väljer att omfamna denna tradition och erbjuder rätter som kan serveras ”family style”. Där delar man på maten vilket gör upplevelsen intim och speciell.

Reyhan Kolgrill i Västerås
Njut av riktigt god persisk mat via catering från @reyhan_kolgrill, Instagram.

Mångsidig meny och verksamhet

På menyn hittar du allt från dagens lunch, middag och även take-away. Dessutom erbjuds catering som passar perfekt för alla storslagna tillfällen. Du kan välja rätter från den ordinarie menyn men även låta kockarna skapa något helt unikt för ditt firande. Du kan även arrangera fester och andra evenemang i deras lokal.

Adress: Djuphamnsvägen 4, Västerås

reyhan kolgrill västerås
reyhan kolgrill
persisk mat
persisk mat västerås