GÅ TILLBAKA

Upptäck Vasastan: En härlig middag runt varje hörn

2 år sedan
Upptäck Vasastan: En härlig middag runt varje hörn

Foto: @baragrikultur, Instagram

Restaurangerna i Stockholm skiljer sig lika mycket som stadsdelarna själva. Upptäck en lokal pärla där du kan ta en bit mat och lära känna kvarteret. I den här guiden fokuserar vi på Vasastan. I Vasastan hittar du fantastisk mat, mysiga caféer, populära parker och konst bland annat.

Meno Male

Buono! Eccellente! Bravissimo! Meno Male gör grymma napolitanska pizzor på traditionella italienska råvaror och ingredienser. Med deras pizzaugn som dessutom tillverkades i Napoli, snacka om autentiskt.

@meno.male, Instagram

Roslagsgatan 15

Lilla Ego

Lilla Ego är en kvarterskrogen där det inte går att undgå kärleken för svensk mat som lyser igenom i varje maträtt. De två ägarna är prisbelönta kockar som serverar lyxig mat, till ett mycket rimligt pris och i en mysig och informell miljö.

@lillaegokrog, Instagram

Västmannagatan 69

Flippin’ Burgers

Med inspiration från dom amerikanska burgarna, och en gedigen research innan öppning, är Flippin’ Burgers definitivt ett måste för hamburgarälskaren.

@flippinburgers, Instagram

Observatoriegatan 8

Agrikultur

Föreställ dig en inbjudande, diskret, nordisk och modern restaurang med inspiration från ekologiska, lokala och säsongsbetonade råvaror. Där har du Agrikultur. 2018 fick dom dessutom sin första Michelinstjärna! Kockarna bestämmer vad som ska finnas på din tallrik och du erbjuds en fast meny där grönsakerna vanligtvis står i centrum.

@agrikulturrestaurant, Instagram

Roslagsgatan 43

Tennstopet

Restauranger kommer och går, men Tennstopet har bestått i decennier. Svensk husmanskost på en klassisk Vasastankvarterskrog. Dom ändrar inte bara sin meny efter säsong, utan har även specialrätter som återkommer varje år.

@tennstopet, Instagram

Dalagatan 50

tennstopet
agrikultur
meno male
flippin burgers
lilla ego
vastastan
restauranger vasastan
vasastan stockholm restauranger
vasastan middag
vasastan lunch