GÅ TILLBAKA

”Ser ljust på framtiden”

4 år sedan
”Ser ljust på framtiden”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Dragan Fotic som numera driver restaurang Laddstationen berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

Vad har Di Spagna, Coop Forum och restaurang Laddstationen gemensamt?

– I första hand så vill vi vara en service för företag här i huset. Nästa steg är att locka folk utifrån. Vi serverar husmanskost, frukost, eftermiddagsfika, ja, vi har helt enkelt allt det bästa. Vår restaurang är belägen i Navet och det är ungefär 800 personer här i huset, berättar Dragan.

– Tidigare drev jag Di Spagna. Innan dess var jag restaurangchef för Coop Forum restaurangerna här i Västerås och i Örebro. Innan dess hade jag några pizzerior och även restaurang Balkan här i Västerås på 80-talet. Jag har varit aktiv i restaurangbranchen i väldigt många år, och älskar det, fortsätter han.

“Allt gick så som vi hade hoppats…”

– Vi öppnade den 7 januari och sedan gick allt så som vi hade hoppats fram till slutet av februari ungefär. Då stannade allt upp. Alla våra nyanställda blev uppsagda och de fast anställda blev permitterade. Det har varit tufft såklart, men med bidragen från staten hoppas vi kunna ta oss igenom detta, säger Dragan.

Åtgärder i lokalerna 

– Vi har ju normalt väldigt höga krav på hygienen. Men det vi gjort nu är även att öka distanseringen mellan kunderna. Salladsbuffen har tagits bort exempelvis och borden har separerats så att sittande gäster håller avstånd, berättar Dragan.

“Ser ljust på framtiden”

– Jag ser ljust på framtiden, bara vi tar oss igenom detta. Eftersom vi är så nya så vet vi att många kanske inte vet att vi finns ännu. Vårt fokus kommer därför ligga på att försöka nå ut till alla Västeråsare, exempelvis genom vår hemsida. Vi hoppas att folk ska hitta till oss, och vi ser fram emot att välkomna våra kära västeråsare! Säger Dragan avslutningsvis.

Restaurang Laddstationen

Hos restaurang Laddstationen kan du varje dag avnjuta frukost, lunch och eftermiddagsfika, samt beställa catering eller köpa matlåda. Maten är säsongsbaserad husmanskost och det serveras en lakto-ovo-vegtarisk, en fisk- och en kötträtt varje dag. Den lakto-ovo-vegtariska rätten går även att vegananpassa och självklart går det även att få maten allergianpassad.

laddstationen
restaurang laddstationen
laddstationen västerås