GÅ TILLBAKA

En unik matupplevelse hos restaurang Frank i Västerås

2 år sedan
En unik matupplevelse hos restaurang Frank i Västerås

*Intervju från november, 2018.

RESTAURANG FRANK I VÄSTERÅS
Restaurang Frank befinner sig i hjärtat av Västerås. Frank erbjuder ett unikt koncept, en fantastisk miljö, skön musik och trivsam stämning för större och små sällskap. Guestro har pratat med Peter Sandberg från Frankgruppen som berättar mer om konceptet och dess unika upplevelse.

Frank Västerås
Fantastiska rätter med färska råvaror hittar du hos Frank.

Ett unikt koncept för den nyfikna matälskaren 

Ordet ”frank”:s betydelse på engelska handlar om att vara öppen, ärlig och rak på sak. Något som, om man tittar tillbaka till 2006 när tankarna på krogen började ta fart på riktigt, inte gick att hitta på särskilt många restauranger i Västerås. Restauranglivet generellt handlade då ofta om pizza, pasta, plankstek och ofta även halvfabrikat. Nivån behövde verkligen höjas i branschen, berättar Peter Sandberg.

Frank Västerås
Luta dig tillbaka och njut av Frank Rules.

Restaurang Franks första tanke var att arbeta med en griffeltavla där rätterna sattes upp och förändrades i takt med att råvarorna förändrades runt i kring dem. Tanken var en meny med ständigt färska råvaror så smakerna alltid framhävs på bästa sätt. I förarbetet hade Peter Sandberg, konceptutvecklare i Frankgruppen, sett en amerikansk krog vars koncept grundade sig på några regler skrivna med glimten i ögat.

Med 15 minuter kvar till öppning ändrades allt

Dagen kom då restaurang Frank skulle öppna och de hade länge diskuterat om att ha en avsmakningsmeny. Bara femton minuter innan dörrarna slogs upp stod Peter Sandberg på en stege och skrev kvällens griffeltavla. Kocken Simon Carlsson uttryckte en viss oro då det började bli ute med avsmakning till och med i Stockholm, så hur skulle det fungera i Västerås? Peter Sandbergs svar på Simon Carlssons påstående blev det som gjort restaurang Frank till vad det är idag.

”Vad sägs om att vi halverar det till fyra rätter och ni i köket bestämmer vad gästen äter? Fyra blint serverade rätter, en Frank Rules!”

– Peter Sandberg

Frank Västerås

En matupplevelse du sent glömmer 

Hos restaurang Frank serveras du blint en fyrarättersmeny som består av två förrätter, en varmrätt och en dessert. Det är en matupplevelse utöver den vanliga då du endast väljer mellan kött, fisk eller helt vegetariskt – resten sköter ”Frank”.  Det är en fantastisk och unik matupplevelse där nyfikenheten kittlar och spänningen är olidlig.

Frank Västerås
Sista rätten i avsmakningsmenyn – den fantastiska efterrätten.

– Det är en kombination av lättsamt vänligt bemötande, kul storytelling, intim lokal, skön musik, lekfull god mat och vin till ett överkomligt pris som gör det unikt hos restaurang Frank. Sen att personalomsättningen, sett över 11 år, varit relativt låg och att vi haft tur att få jobba med så många passionerade och fina människor, har gjort att gruppen oftast trivts tillsammans och bibehållit kontinuiteten, berättar Peter Sandberg.

 

Frank VÄsterås
Isabella Hansen
Restaurang Frank
Restaurang Frank Västerås