GÅ TILLBAKA

Resan i sann Spicy Hot anda med Jodie Chan

2 år sedan
Resan i sann Spicy Hot anda med Jodie Chan

Storfavoriten som är välkänd i mun för många människor har haft en otrolig resa sedan starten 2001. Det asiatiska succékonceptet började sin resa från en liten lokal på Källgatan i Västerås och finns idag i fem städer med sju aktiva verksamheter. Inte nog med det öppnade den åttonde restaurangen i början av 2017. Vilka tankar och vilken bakgrund har lagt grunden för konceptet? Guestro teamet träffade restaurangchefen Jodie Chan som vuxit upp i miljön och har en enorm Spicy Hot anda.

– Min farmor köpte en liten pizzeria på Källgatan i Västerås 2001 vars lokal var endast några kvadratmeter, likt ett hål i väggen. Hon hade bara bott i Sverige i några år och ville anta denna utmaning tack vare sin passion för det asiatiska köket berättar Jodie.

Hack i häl följde Jodies pappa, nuvarande VD för bolaget och Jodies farbror efter. Släkten hade sedan tidigare erfarenhet inom restaurang vilket blev en perfekt kombination tillsammans med kärleken för asiatisk mat.

– Min farmors passion för att laga mat är och var otroligt stor, hon spenderade väldigt mycket tid och kraft på att sätta ihop samtliga recept tillsammans med min pappa. Maträtter och såser som man kan äta hos oss är utifrån farmors recept, till exempel maträtten nr 4, våra hemmagjorda vårrullar fisk- och chilisåsen säger Jodie.

Det har också varit en utmaning för Jodie att ansvara för att driva vidare familjens restauranger i Västerås. Helt plötsligt skulle hon inte endast vara i driften utan vara med i utvecklingen inom verksamheten och det administrativa samt utveckla konceptet för att ta det till nästa nivå.

– Det är en utmaning att vara 20 år och kvinna när jag till exempel ska ge kritik till våra kockar som kommer från Kina kring hur de ska laga en maträtt på vårt sätt. Jag har inte någon utbildning inom restaurang men har vuxit upp i denna bransch i 20 år, jag kan vårt koncept ut- och innantill. Det gäller att hålla huvudet kallt och skaffa sig skinn på näsan inom denna bransch samtidigt som jag efterliknar en bra ledare menar Jodie.

Spicy Hot började som en familjerestaurang och det har inte varit en dans på rosor att anpassa sig till modern marknadsföring och bilda en tydlig organisation. Det gäller att hänga med i svängarna och modernisera konceptet.

– Generellt har vi arbetat traditionellt och nu riktar vi in oss på att effektivisera allt från matlagningen till vilka vi anställer. Även om vi inte styrs som en familjerestaurang idag så är vi en familjerestaurang in i hjärtat säger Jodie.

Spicy Hot har en enorm potential för expansion och Jodie har visionen att detta koncept ska bli motsvarigheten till välkända Starbucks fast då med asiatisk mat. Därav har man valt att bygga ett koncept som ska vara enhetligt oavsett vilken restaurang man besöker. Känslan och upplevelsen ska alltid vara densamma både mat- och servicemässigt.

 

Om du uppskattar mat som tillagas från hjärtat och vill få sammanhängande upplevelser oavsett vilken restaurang du besöker är Spicy Hot det ultimata valet. Detta är en verksamhet som genomsyrar god asiatisk mat och underbar service. På Källgatan, Sturegatan samt numera på Hälla och Erikslund i Västerås, kan du avnjuta Spicy Hots fantastiska mat som du kommer att sätta på minnet och återkomma till, besök efter besök.

Spicy Hot