GÅ TILLBAKA

Westerqwarn utökar verksamheten

4 år sedan
Westerqwarn utökar verksamheten
Bild till höger från Unsplash.

Westerqwarn är ett fantastiskt smultronställe endast 15 minuter från Västerås. Westerqwarns historia går bakåt till år 1994 då caféet öppnades och året därpå öppnade puben och restaurangen. Verksamheten är snart inne på sitt tredje decennium och har gått från att vara ett utflyktsmål om sommaren till en plats med besökare året om.

”En riktig upplevelse tillsammans med miljön”

– Westerqwarn har något för alla och det är det som lockar människor hit. På vardagarna har vi många lunchbesökare och en hel del konferenser. Vi har ett extremt duktigt kök så att äta här, oavsett om man går på restaurang eller fikar, är en riktig upplevelse tillsammans med miljön. Vi bakar dessutom allting själva med många gluten- och laktosfria alternativ. Det är även gratis parkering, berättar Joakim i en tidigare intervju.

Största satsningen hittills

Westerqwarn har utvecklats med åren och har adderat kreativa tillställningar till verksamheten som exempelvis Qwarnscenen som i år tyvärr tar en paus pga coronaviruset. Dock gör de inte sina gäster besvikna då en av deras största satsningar hittills kommer öppna på fredag – Qwarn’s Vedugnspizzeria! Den redan befintliga restaurangen kommer bestå och vedugnspizzerian är ett tillskott till verksamheten. Med en fantastisk vedugn ända från Neapel kommer de servera fantastiska italienska vedugnsbakade pizzor med de bästa råvarorna för en riktig smakupplevelse.

Det här kommer du kunna hitta hos Qwarn’s vedugnspizzeria

Nedervåningen av Qwarn kommer du hitta vedugnspizzerian. Menyn och miljön är inspirerad av italienska och skandinaviska toner. Med Eros Ramazotti från högtalarna kommer du kunna njuta av italienska viner och öl utöver vedugnspizzan. Du kommer på menyn även hitta glutenfattiga, laktosfria, vegetariska och även veganska pizzor att välja bland.

De första månaderna kommer de endast ta emot bordsbokningar. Detta då de vill främja en miljö som är anpassad till restriktioner för att undvika trängsel. Det kommer vara en väldigt kontrollerad och trygg miljö vilket är viktigt för restaurangen enligt information på deras Facebook-sida. Därför kommer även största sällskapet de kan ta emot med de nya rekommendationerna vara max åtta personer i varje sällskap.

Öppningsdatum:
31/7 2020

Adress: 
Västerkvarnsvägen 4, Västerås

Öppettider:
Fredag 11:00-21:00
Lördag 12:00-21:00

Bordsbokning via mail på [email protected]

Westerqwarn
Joakim Graning
Westerqwarn Västerås
Qwarn's Vedugnspizzeria