GÅ TILLBAKA

Pizzeria Amore – Storsatsar på veganska pizzor

2 år sedan
Pizzeria Amore – Storsatsar på veganska pizzor

Pizzeria Amore erbjuder läckra rätter i en avslappnad och trivsam miljö där du hittar allt från klassiker till en bred vegansk meny. Jakop Akkurt som driver restaurangen berättar mer i denna intervju om konceptet och framförallt bakgrunden till den breda veganska menyn de erbjuder.

Tredje i Sverige som började med helveganska pizzor

 – Vi är en pizzeria med klassiker som pizza och hamburgare men vi har även en väldigt stor vegansk meny. Det som skiljer oss från resten, är vår veganska meny. Många ställen erbjuder alternativ numera, men det är få som har en så omfattande meny som oss, säger Jakop.

Pizzeria Amore Västerås
Bild: Pizzeria Amore, Facebook.

– Jag var den tredje i Sverige som började med veganska pizzor i den här skalan. Det började med att jag hade några veganska kunder och på menyn vid den tiden hade jag falafel med veganska såser. Och de frågade mig om jag inte kunde utöka menyn till kanske någon pizza eller liknande. När jag såg mig omkring så upptäckte jag att det var väldigt få ställen som erbjöd sådant. Jag fann då ett ställe i Tyskland där jag kunde köpa veganska alternativ såsom ost och vegansk kebab. Här i Sverige fann jag Astrid & Aporna, där jag kunde köpa in veganska alternativ för pålägg. I början var det lite omständigt vi började ju med detta 2013. Men med utvecklingen de senaste åren så har jag kunnat övergå helt till svenska leverantörer. Men det har varit en lång resa, fortsätter Jakop.

“Följer sina kunder genom livet”

– Jag har drivit Amore sedan 2012. Innan dess var jag 18 år på Skiljebo centrum. Under alla de åren följer man ju sina kunder genom livet vilket är otroligt fint, men det är lätt att tappa gnistan. Då är det bättre att hitta nästa steg, vilket var det jag gjorde. Jag fick chansen, tog denna lokal och lade in mitt eget koncept. Det veganska som jag nämnde var ju väldigt unikt då när jag började och det var även väldigt uppskattat. Vi hade kunder som kom från Stockholm och liknande, för att de visste att vi var en av få restauranger som erbjöd helt veganska alternativ på menyn, förklarar Jakop.

Pizzeria Amore Västerås
Bild: Pizzeria Amore, Facebook.

Nyheter och framtidsplaner

– Vi förbereder oss just nu för en renovering. Vi vill ha in lite nyheter, så även på menyn. Vi kommer behålla grunderna på menyn och konceptet kommer vara detsamma, men det kommer att bli fräschare och livligare på menyn. Vi ser fram emot att dela våra nya rätter och råvaror med våra gäster. Förhoppningsvis kommer vi kunna dela alla nyheter med våra gäster redan innan årets slut, berättar Jakop.

“Det är en väldigt speciell känsla”

– Varje gång man gör om lite, så växer en allt större kärlek för detta jobb fram. Allt från början när jag började med Amore, tills nu när vi arbetar kreativt på den nya menyn och de nya ritningarna för lokalen. Något som även är otroligt fint i detta jobb är alla fantastiska kunder. Det är en väldigt speciell känsla när kunder reser från andra städer såsom Örebro eller Stockholm, och säger att de läst om oss på olika forum och att de ville komma och testa. Det värmer såklart enormt, och det är just det som gör att man vill fortsätta, säger Jakop avslutningsvis.

Adress: Smedjegatan 2,  Västerås

 

Veganskt
Pizzeria Amore
Vegansk mat
vegansk meny