GÅ TILLBAKA

Pizzakoncept öppnar i Saluhallen Slakteriet

5 år sedan
Pizzakoncept öppnar i Saluhallen Slakteriet

Joe Morris som driver RibHaus i Västerås kommer att vara en del av Saluhallen Slakteriets storsatsning 2020 med sin nya restaurang Nora’s. RibHaus gick i slutet på förra året ut med nyheten om Nora’s som är ett koncept där vedugnspizza kommer stå i fokus med lokala ingredienser baserat på säsong. I denna intervju kommer Joe Morris berätta mer om konceptet, vad vi kan förvänta oss på menyn och den otroligt fina gesten som ligger bakom namnet.

Nora's Västerås
Nora’s grafiska profil framtagen av Michael Dupé på 4 grader.

“Vad händer härnäst?” 

– Det är svårt att säga exakt vad som inspirerade idéen. För ungefär ett år sen frågade en kompis mig “vad händer härnäst?” och jag svarade “vad tror du om pizza?” men det var mer som ett skämt – och nu är vi här! När jag är ute och “mat-reser” för inspirationen, brukar jag vara i USA. Jag hittar alltid tid för att äta en god pizza så en del av inspirationen kommer därifrån, berättar Joe.

Den fina historien bakom namnet 

– Nora är min guddotter. Det är min bästa kompis dotter och hon blev ett år under december. Förhoppningsvis kommer de på besök under öppningsveckan – det är ganska stort för oss, och de såklart. Inte ofta man döper en restaurang efter någon, säger Joe med ett leende.  

Menyn med egentillverkade tillbehör 

– Menyn kommer inte vara jättestor och inte heller super-italiensk. Det kommer vara ett litet antal small plates, som består av bröd/hemkärnat smör, en signature sallad, lokala och ’haus-gjord’ charkuteri och kanske någon form av ost. Vi kommer ha ungefär 5-6 st pizzor på menyn. Såklart kommer vi ha en “margis” (margarita), men kanske på ett annat sätt. Minst två av pizzorna på menyn kommer vara vegetariska. Vi kommer göra en pizza med en egentillverkad pepperoni-salami som vi har gjort tillsammans med Stora Ekeby. Och även vår version av en klassisk lufttorkad skinka/ruccola pizza, fast utan ruccola eftersom vi tycker det är lite tråkigt. Och vissa andra saker med lite influenser från RibHaus. Det kommer även bli en efterrätt, förklarar Joe.  

Svenska råvaror – helt och hållet 

– Vi kommer att fokusera i princip helt och hållet på svenska råvaror, det är något vi känner oss väldigt stolta över. Vi kommer även ha en “månadens pizza” koncept, liksom RibHaus med burgare, men på Nora’s kommer vi att kalla det “Market Fresh” och egentligen betyder det att vi tar en/två varor som är i säsong/svenskt/lokalt och använder det på en pizza. Vi har också sökt alkoholtillstånd, så förhoppningsvis blir det lite craft beer och naturvin – något vi är väldigt peppade inför, säger Joe avslutningsvis.

Saluhallen Slakteriet
lokalt
Svenska råvaror
Nora's
Nora's Västerås