GÅ TILLBAKA

Ny sushirestaurang i Bäckby

4 år sedan
Ny sushirestaurang i Bäckby

I Bäckby hittar vi nu en ny sushirestaurang som drivs av Oyunbileg Otgondalai med familj. Orgil Sushi öppnades för tre veckor sen och Oyunbileg berättar mer om konceptet och vad det egentligen är som skiljer sushi åt.

Lång erfarenhet kring hantverket

– Det här är en ny spännande resa jag och min familj tagit oss an. Vi är ett familjeföretag där vi alla har enorm kunskap kring sushi, allt från dess historia och kring hantverket. Orgil är mitt barns namn och i svensk översättning kan man säga att det betyder ”toppen”. Dock är vi nya inom restaurangbranschen men är väldigt glada över att vi öppnat vår egna restaurang där vi kan dela med oss av vår sushi till Västeråsare, säger Oyunbileg glatt.

Ljus och fin interiör.

Fokus på kvalitet

– Vi har stor fokus på att det ska vara kvalitativa råvaror och produkter i våra rätter. Det märker vi att våra kunder lagt märke till då de uppskattar smakerna och ofta återvänder för att prova mer från menyn. Det glädjer oss otroligt mycket med tanke på att vi öppnade för tre veckor sedan och har redan stamkunder, säger hon.

Råvaran som skiljer sushi åt

– Även om en kan tro att sushi inte skiljer sig så mycket åt från restaurang till restaurang så gör det det, men mest baserat på en råvara och det är vinägern för riset. Därför arbetar vi med en högkvalitativ vinäger men även resterande råvaror såklart. Det är alltid färska råvaror! Vi väljer också att inte ha lika mycket såser och annan topping på själva sushin då vi tycker att det tar ifrån smakerna från sushin i sig, förklarar Oyunbileg.

Bred meny hos Orgil Sushi.

Rätterna som uppskattas

– Jag skulle säga att tempura rullarna är väldigt populära på vår meny. Det är dock svårt att utmärka enbart en rätt, jag skulle generellt säga att rullarna är väldigt populära. Vi har många kunder som kommer in och blir intresserade av alla rätter så de köper några av varje för att testa. Detta gör oss otroligt glada, speciellt när de kommer tillbaka med ett leende och är så nöjda, berättar Oyunbileg med ett leende.

Adress: Bäckby Torg 1, Västerås

Sushi Västerås
orgil sushi
orgil sushi västerås
bäckby västerås