GÅ TILLBAKA

Öhrmans konditori: Vi fortsätter finnas här för våra kunder

4 år sedan
Öhrmans konditori: Vi fortsätter finnas här för våra kunder

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Berin Abdulahad som är platschef på Öhrmans konditori Öster Mälarstrand berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

“Kunderna köper med sig fikat hem”

– Vi märkte av ett större bortfall i början. Vi har även märkt att varuleveranser påverkats. Vissa saker kan vi inte få tag på, beroende på var de kommer ifrån. Vi märker såklart också på våra kunder att det finns en större försiktighet. Kunderna köper med sig fikat hem istället för att äta här. En mysig fikastund kan man ju faktiskt också ha hemma, samtidigt som man stöttar sitt favoritkonditori, säger Berin.

“Likadant innan och under pandemin”

– Vi har fått reducera personal tyvärr, eftersom att vi har mindre att göra. Vad gäller hygien så har det alltid varit högsta prioritet för oss, det har varit likadant innan och under pandemin. Allt ska vara rent, vi arbetar med mathantering och då finns det inga andra alternativ än att allting är skinande rent, i alla lägen, berättar Berin.

– Vi har färre platser ute så att det inte ska vara för tätt, och samma sak gäller såklart inomhus. Ute tog vi nog bort ungefär 10 bord. Men överlag så är vi svenskar bra på att hålla avstånd. Vi sätter oss inte gärna precis bredvid andra personer om vi har andra alternativ, säger Berin och skrattar.

“Det kommer ju gå över”

– Vi försöker hålla oss positiva och väntar på att krisen ska vara över helt enkelt. Det är allt vi kan göra. Det kommer ju gå över förr eller senare, det måste det göra. Tills dess fortsätter vi finnas här för våra kära kunder. Kom förbi och köp med er fika hem om ni inte vill sitta kvar här. Ha fina stunder med nära och kära till gott fika, det behöver man inte sluta med, säger Berin avslutningsvis. 


Öhrmans konditori Öster Mälarstrand
Sedan början av 1920-talet har Öhrmans konditori erbjudit nybakat bröd, tårtor, bakelser och godbitar. Idag erbjuder de ett brett sortiment där du kan hitta något som passar dina preferenser. 

Öhrmans Konditori Öster Mälarstrand
Öhrmans Konditori
Öhrmans Konditori Västerås
covid 19