GÅ TILLBAKA

Oh Poké – Hawaiian street food välkomnas till Västerås

3 år sedan
Oh Poké – Hawaiian street food välkomnas till Västerås
Foto: @ohpoke.se på Instagram.


Populära Oh Poké med sin exotiska Hawaiian Street Food väntas öppna i Västerås i slutet av februari. Medan arbetet med lokalerna i Gallerian Kvarteret Igor är i full gång, har vi på Guestro kikat närmare på allt vi behöver veta om konceptet inför premiären. Och ja, vad är egentligen en Poke Bowl?

Tropisk känsla i Västerås

Ambitionen är att servera Poké bowls med högsta kvalité i kombination med att skapa en härlig-, tropisk- och varm polynesisk känsla. Visionen är att varumärket ska finns och synas runt om i Sverige och framför allt inom städer så att fler kan äta goda Poké bowls och samtidigt uppleva en härlig-, tropisk- och polynesisk inredd restaurang. Att förknippa en Poké bowl med Oh Poké, ska vara självklart, anför grundarna på sin hemsida.

Djurvälfärd i fokus

– Vi på Oh Poké valt att arbeta med the European Chicken Commitment. Djurvälfärden är en viktig fråga i vårt hållbarhetsarbete. Som en växande restaurangkedja är det viktigt för oss att ta ställning redan från början. Läs gärna mer på vår eller Djurens Rätts hemsida, anför kedjan på sina sociala medier.

Historien bakom gallerian Kvarteret Igor 

Fastigheten som idag utgör gallerian byggdes redan 1970 och fram till 2010 gick verksamheten under namnet Arosian. År 2009 gjordes en större om- och nybyggnation med syfte att helt omprofilera gallerian. Den 22 september 2010 invigdes Kvarteret Igor i sin nya tappning och idag består fastigheten av 40 butiker och restauranger med ett stort modefokus.

Gallerian innehåller bland annat Systembolaget, KappAhl, Lindex, en välsorterad Coop Konsum samt ett Friskis&Svettis. I slutet av februari finner vi äntligen även det moderna tillskottet Oh Poké.

Poke Bowls för alla smaker

Konceptet Poke Bowls härstammar från Hawaii och är kortfattat en hälsosam och färgstark måltid serverad i en skål. Det hawaiianska ordet ”poke” kan översättas till ”skuren i bitar”, och det är just vad en poké-bowl är: en skål med hälsosamma, smakrika och färgstarka ingredienser skurna i små och utsökta bitar. Och det är minsann färgstarkt på menyn hos Oh Poké!

Vad sägs om att testa Oh Pokés signature med Ris, kålblandning, avokado, salladsblandning, edamame, inlagd ingefära, toppad med chilimajonnäs, furikake, mango & masago. Eller varför inte ’The Tempura bowl’ med ris, tempuraräkor, gräslök, kålblandning, avokado, salladsblandning, edamamebönor, inlagd ingefära, toppad med chilimajonnäs, furikake, mango & masago.

Oavsett vad du väljer på menyn utlovas en färgsprakande, inspirerande och hälsosam måltid hos Oh Poké Västerås. Vi ser fram emot ett besök i slutet av februari. Tills dess håller vi utkik på deras sociala medier för fler smygtittar!

pokebowl