GÅ TILLBAKA

Alla goda ting är tre – upplev Bistro Vinoteket, Hörnet Officern och Limone i Officershuset

2 år sedan
Alla goda ting är tre – upplev Bistro Vinoteket, Hörnet Officern och Limone i Officershuset

I sekelskifteshuset från 1904 hittar man Officershuset där ett nytt koncept tagits fram av Patric Anderson och Daniel Sandvall. Under ett och samma tak finns Bistro Vinoteket, Hörnet Officern och Limone – som nu dessutom går under namnet Officershuset. Guestro har pratat med Patric som berättar mer om idén bakom det gemensamma namnet samt varför du snarast bör planera in ditt nästa besök dit.

Konceptet bakom Officershuset

– I augusti 2018 tog Patric Anderson och Daniel Sandvall över rodret för Vinoteket tillsammans med Oscar Pedraza och har gjort en del förändringar sedan dess. En nyhet är att marknadsföra namnet Officershuset istället för de tre olika restaurangerna separat. Det ger en styrka att samla allt under ett tak, även om det är olika inriktning på enheterna. Namnet kommer såklart av att den vackra byggnaden, där vi finns, heter just Officershuset, berättar Patric.

Officershusets historia går tillbaka till början på 1900-talet då det uppfördes som bostäder till officerare från Västmanlands regemente. Bortsett från domkyrkan var Officershuset den dittills högsta byggnaden och uppmärksammades just för sin storlek. Sedan dess har byggnaden inkluderat bland annat diverse butiker och lägenheter samt en automatrestaurang. Denna innebar att gästerna fick servera sig själva ur en automat och var en en riktig nymodighet år 1905, där Stockholm bara några få år tidigare infört samma koncept, enligt Brf Officershuset.

Bistro VinoteketHörnet Officern och Limone – upplev dem alla!

VINOTEKET

– Vinoteket fokuserar på vin och god mat till vinet. Vi har fem utbildade sommelierer anställda och den sjätte under utbildning. Tillsammans har vi mängder av certifieringar och utmärkelser vilket gör oss trygga i att kunna ge våra gäster en härlig vin- och matupplevelse, försäkrar Patric.

Officershuset Västerås
Bistro Vinoteket. Foto från vänster: @myfoto, @fridafallden, @yvemoraes från sociala medier.
LIMONE

– Limone har funnits i mer än 20 år och där ligger fokus på äkta Italiensk restaurang. Råvaror av högsta kvalitet, alla viner och allt öl från Italien i en mysig miljö, berättar Patric.

Officershuset Västerås
Limone. Foto från vänster: @emelielundmark, @limoneitaliano, @annalenakanetoft från sociala medier.
HÖRNET OFFICERN

– Hörnet som ligger mellan restaurangerna är vår gemensamma chambre séparée som används både som matsal, café och ginbar. På eftermiddagarna har vi lång-lunch med tilltalande priser på mat och dryck och senare på kvällen tar ginbaren över, informerar Patric.

Officershuset Västerås
Hörnet Officern. Foto från vänster: @hornet_officern, Hörnet Officern, @hornet_officern från sociala medier.

Sveriges bredaste vinlista, sjufaldig omnämning i White Guide och unik ginbar

– Vinoteket har Sveriges i särklass bredaste vinlista när det gäller antal länder (idag uppe i 44 stycken) och fler och fler upptäcker vårt lockande utbud. Gästerna kommer både från Västerås och många andra orter i landet. I matväg har vi mycket omtyckt pizza, högklassig delidisk, goda bistrorätter och dessutom en mycket uppskattad avsmakningsmeny med ett tillhörande spektakulärt vinpaket, förklarar Patric.

– Limone har också ett brett utbud på Italienska viner, men här ligger fokus på matupplevelsen. Service gentemot våra gäster är en av hörnstenarna i vår ambition att vara en av stans bästa krogar. Maten kvalitetssäkras av vår eminenta Consigliere Salvatore Macri vars goda renommé är ett gott betyg för alla våra trogna och återkommande nöjda gäster. Limone har dessutom blivit omnämnd i White Guide inte mindre än sju gånger, berättar Patric.

– På Hörnet kan man sitta och välja rätter från Limones lunchmeny ändra fram till 16:30. Vill man ta en kaffe och en godbit går det också självklart lika bra. Dessutom har vi tilltalande priser på både vin och öl under lunchen. På kvällen öppnar ginbaren som serverar gin&tonic gjorda på alla tänkbara sorters gin, avslutar Patric.

Officershuset Västerås
Från vänster: en smakrik rätt från menyn på Officershuset, Consigliere Salvatore Macri.
Limone
Hörnet Officern