GÅ TILLBAKA

Nyöppningar i Västerås 2021

4 år sedan
Nyöppningar i Västerås 2021
Foto: @monamimarcelp på Facebook.


2020 var ett av de tuffaste åren för restaurangbranschen någonsin. Därför vill vi inleda det nya året med att blicka framåt, för att se vilka nyöppningar i Västerås 2021 har att erbjuda. Vi har tidigare sett restauranger, caféer och hotell utveckla sina koncept på mycket kreativa sätt. Allt från åtgärder för att gäster ska känna sig säkra under sina besök, digitala lösningar till hemleveranser för att möta sina gäster på ett nytt sätt. 

Trots restriktioner och social distansering så har den kreativa glöden i restaurangbranschen lyst starkare än någonsin. Vi har därför några riktigt spännande nyöppningar i Västerås att se fram emot.

Vi listar i denna guide vilka nyöppningar du har att se fram emot under 2021. Dessa vill du inte missa!

Maria Therese – Ett litet bageri

Therese Linder som har hemmabageri väljer att öppna sitt egna kryp-in efter årskiftet. En café- och butiksverksamhet beläget på en av Västerås city’s mysigaste gator. Här kommer du överösas av en kärleksfull atmosfär, du ska känna dig som en i familjen. Therese är tidigare känd för sina bakverk, bröd och tårtor som ofta är klassiska med en tvist och är vackra att beskåda. Dessutom något hon kommer att fokusera på är att alla ska kunna avnjuta något gott, oavsett om man är vegan, gluten- eller laktosintolerant.

Marcel P

Sebastian Eriksson som tidigare drivit Chantal’s kommer att öppna Marcel P under våren 2021 tillsammans med kollegan Daniel Johansson. Restaurangen kommer att vara belägen i Handelsbankens gamla lokal på Vasagatan. Konceptet är franskt med fokus på slow cooking fastfood. I en intervju med Västerås tidning beskriver de konceptet:

– Vi kommer att öppna en restaurang kombinerat med kafé och bar. Vår tanke är att vi ska öppna tidigt på morgonen och ha öppet till kvällen. Vi ska ha dagens lunch, middag och även avhämtning. Vårt fokus är att det ska vara tillgängligt, ett franskt krypin, säger Daniel Johansson.

Skultuna Å-café blir Bistro bruket

Under tidig sommar kan vi förvänta oss att Å-caféet förvandlas till Bistro bruket. En helt ny mat- och miljöupplevelse på Skultuna Messingbruk som designas av Archus arkitekter (Som även varit del av projektet med Steam Hotel).

OCCO – en libanesisk dröm

Den populära restaurangen från Malmö kommer äntligen till Västerås. På OCCO serveras libanesisk fine dining och små rätter tillagade med färska ingredienser som bjuder smaklökarna på överraskningar! Som dryck erbjuds lokala viner och cocktails, inklusive den spännande signaturdrinken med saffran – ”Mystic”.

Inredningsarkitekten Martin Ranelid har med stor omsorg och excellens skapat en atmosfär som uppmuntrar gästerna att dröja sig kvar, umgås och njuta av kvällen sent inpå natten. OCCO är en egen värld med en lokal såväl som en internationell atmosfär – en upplevelse som inkapslar kärnan i den libanesiska mystiken. Redan den 4 maj 2021 väntas Occo Västerås slå upp sina portar i Västerås. 

Café Maria Therese Västerås
Skultuna
Skultuna Messingsbruk