GÅ TILLBAKA

GUIDE: Nyöppnade restauranger och caféer i Västerås

3 år sedan
GUIDE: Nyöppnade restauranger och caféer i Västerås

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.


Håller du koll på de senaste öppningarna i Västerås? Vi hjälper dig på traven och listar nedan de senaste nyheterna inom restaurang- och cafévärlden i Västerås. Kanske hittar du din nya favorit listad? Ta en titt på utbudet nedan. 

Bar Lokal

Bar Lokal är en modern ölbar för den som älskar skönt häng! Det är en avslappnad, varm och välkomnande atmosfär i en Skandinavisk miljö. Koncept är att erbjuda det alla älskar men på deras sätt, med en Bar Lokal-touch helt enkelt, förklarar Johan Dupont, som tillsammans med  Pascal Berglund, är ansvarig för det nya projektet.

Adress: Torggatan 1

The Park Food court

För några veckor sedan öppnades The Park Food Court i Erikslund, ett nytt matställe med flera restauranger samlade under ett och samma tak. Du hittar bland annat burgare från Ribhaus, sushi från IKO Sushi, vietnamesiskt från Phood district, smörgåsar från Subway och asiatiskt från Spicy hot.

Adress: Traversgatan 2, Erikslund

Marcel P

På Vasagatan 20A, tidigare Handelsbankens lokaler, hittar du 250 kvadratmeter inrett med högsta omsorg. Hos Marcel P. välkomnas vi in i det franska köket, och vi bekantas med uttrycket Rotisserie. Detta är ett sätt att tillaga mat på spett i en särskild ugn, exempelvis kyckling. Så kallad slow cooking på låg temperatur under en längre tid gör att köttet behåller sin fuktighet och alla de ljuvliga smakerna.

Foto: @monamimarcelp på Instagram.

Adress: Vasagatan 20A

Pitzerian

Där vi tidigare funnit Kebaberiet hittar vi nu Pitzerian. Njuta av de fantastiska pizzorna!

Adress: Traversgatan 12

Brödernas 

Brödernas har under en längre period drivits med framgång i Stockholm och i många andra svenska städer, men även i utlandet. Nyligen öppnade de även i Västerås.

Restaurangbröderna Jonas och Joakim Wiklander har drivit och ägt restauranger i över ett decennium. Verksamheter har drivits både i Stockholm, Visby, Örebro och i Lofsdalen. Brödernas succé och popularitet är ett kvitto på den populära hamburgarmenyn gått hem hos det svenska folket. På menyn har de klassiska burgare men även ett brett veganskt och vegetariskt soritment för stora och små.

Adress: Vasagatan 12, Västerås

Occo Västerås 

OCCO Västerås erbjuder en äkta libanesisk upplevelse. OCCO serverar en mängd olika libanesiska meze och de strävar efter att ge dig den absolut bästa upplevelsen av libanesisk mat och dryck! De erbjuder förstklassiga lokala viner och är den enda skandinaviska restaurangen som serverar Chateau Heritage Family Reserve-vinet, 2016 års vinnare av International Wine Challenges bästa vin i Libanon. Med tre olika fasta menyer tillagas maten noggrant enligt äkta recept med äkta produkter och traditionella tekniker. Öppnas den 27 september i Västerås.

Adress: Stora torget 1

Salladsmagasinet Erikslund 

Det populära salladskonceptet har expanderat och öppnade under sommaren i Erikslund. På Salladsmagasinet har de specialiserat sig på att tillverka sallader i de mest balanserade och smakrika kombinationerna. 

Frösåker Anno 1800  

Hos Frösåkers Golf Country Club behöver du varken spela golf, padel eller ens gilla bollsport, de fokuserar på smak och glädje för alla. De renoverar och bygger ut och öppnar stegvis i mitten av april. Sitt ner och blicka ut över Frösåkerviken på den inbjudande uteservering. Spana på inspelet på det spektakulära avslutningshålet från deras takterrass och njut av omsorgsfullt utvalda rätter och drycker serverade med glädje och värme. Menyn är helt utan krångel men fylld med klassiker, överraskningar och massor av kärlek till råvarorna.

Adress: Frösåker Gård

Essence 

Stefan Taylor, som tidigare drivit Västerås Dinner Club, har öppnat upp sin andra restaurang Essence. Liksom Dinner Club serverar Essence en läcker och hemlig meny i en atmosfär som låter dig ta en del av tillagningen. Den här gången erbjuds sju rätter, tre är signaturrätter av Stefan som förblir fasta på menyn och varierar endast efter säsong. De andra fyra rätterna byts dagligen och fokus på att dra nytta av bra och fräscha råvaror. Menyn serveras i ett förseglat kuvert som du får under middagen. Det är en fantastisk upplevelse du kommer minnas länge.

Il Mondo 

En italiensk trattoria där du kan njuta av vin och andra läckerheter då de nyligen öppnat.  

Adress: Kopparbergsvägen 27

Le Croissant 

Le Croissant är ett café där du som gäst får uppleva och smaka på en del av Frankrike. Det franskinspirerade cafét erbjuder allt från färskt kaffe av hög kvalitet och ett stort utbud av croissanter, bakverk och mat som sallader, pastarätter, grillad sandwich och wraps. Allt serveras a lá minute och finns nu även i Västerås.

Adress: Hantverkargatan 9-10

 

Le Croissant
essence
Brödernas
Bar Lokal
frösåker anno 1800
Il Mondo
pitzerian
Marcel P
occo västerås
salladsmagasinet erikslund