GÅ TILLBAKA

Nyhet: Restaurang med takterrass för 600 gäster

ett år sedan
Nyhet: Restaurang med takterrass för 600 gäster

Slussen har varit under en lång process av förnyelse och senaste nytt är att Slussgården ansluter till utvecklingen. Hornsgatan 20 kommer vara den nya adressen för en restaurang som kommer ha plats för 600 gäster med en obeskrivlig utsikt över både Mälaren och Saltsjön. Vi berättar mer om nyheten nedan.

Såg en möjlighet

Förvaltaren Slussgården såg en ny möjlighet när Glaskupolen på taket till huset vid Hornsgatan 20 behövde bytas. Ovanför där Centralbron går in under Söder är läget unikt och Slussgården valde att satsa på en restaurang.

– Vi ville öppna upp fastigheten, och hade möjlighet att bygga till en halv våning. Slussen håller på att omvandlas från trafikpunkt till mötesplats, och vi vill bidra till det, säger Lars Kinneholm, VD på Slussgården till Mitt i.

På 12:e våningen byggs en ny våning i trä av arkitektbyrån Wingårdhs. De ligger bland annat ligger bakom projekt som Victoria Tower i Kista och nya Liljevalchs.

Utsikten du inte vill missa

Restaurangen som kommer ha plats för hela 600 gäster kommer dessutom ha en stor terass med utsikt mot norr.

– Utsikten är fantastisk. Längs hela Söder Mälarstrand finns ingen restaurang där det går att se både Stadshuset och Saltsjön. Vi vill öppna upp den sidan av utsikten från Söder för fler än bara för boende.

I dagsläget vet vi ännu inte vilken restaurang som kommer flytta in i lokalen. Bygget har påbörjats och restaurangen väntas öppna våren 2023. Här blir det minst sagt ett trevlig ställe att njuta av vårsolen på terassen.

Nyheter
Takterass
stockholm
slussen
restaurang