Avsluta 2019 med en smaksensation

Året börjar lida mot sitt slut och varje år ställer vi oss ofta frågan “vad ska vi göra på nyår?”. Det blir ofta en del fram-och-tillbaka och ofta slutar det med en sista-minuten lösning, om du inte planerat sedan långt innan. För vi alla känner ju någon som gillar att “planera i tid” redan i slutet på augusti, inte sant? Att fira in 2020 behöver dock inte bestå av en trist och stressad middag när du har alternativet att köpa din nyårspåse i Västerås. Kajplats 9 och The Nutmeg House erbjuder fantastiska nyårspåsar. Premium-middagen vi alla strävar efter, men kanske inte alltid har varken kunskapen eller tiden för, är nu en möjlighet och det bästa av allt – bara ett klick ifrån.
En nyårspåse innebär att du beställer en påse med förberedd mat och instruktioner för hur rätterna ska tillagas. Vi presenterar nedan Kajplats 9 respektive The Nutmeg House menyer och hur du bokar dessa.
Kajplats 9
Pris: Meny 1: 695 kr/person, meny 2: 495 kr/person
Boka via: Hemsida. Boka till och med 27/12.
Samtliga menyer är laktosfria och rätter med G* går att beställa glutenfritt.
MENY 1
Snacks: Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
Förrätt: Toast skagen med sikrom & hummer. G*
Varmrätt: Kalvytterfilé, quiche lorraine, örtbearnaise, madeirasky, ostronskivling & steklök. G*
Dessert: Crème caramel, karamelliserad chokladmousse, mandelchokladkaka & passionsfrukt.
Till kaffet: Chokladtryffel, fransk nougat & gelèhallon.

MENY 2 – Vegetarisk
Snacks: Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
Förrätt: Toast chèvre chaud med saltbakade rödbetor & kanderade valnötter.
Varmrätt: Skogssvamp cannelloni, tomatsås, buffelmozzarella & juliennegrönsaker. G*
Dessert: Crème caramel, karamelliserad chokladmousse, mandelchokladkaka & passionsfrukt.
Till kaffet: Chokladtryffel, fransk nougat & geléhallon.
Nutmeg
Pris: Fisk/anka meny: 695 kr/person, vegetarisk meny: 550 kr/person
Boka via: Hemsida. Boka till och med 27/12.
– Skaldjurbisque med Champagnepicklad kolrabbi fylld med Karl -Johan och tryffel
– Glasbakad Mälargös med svartkålscréme, citrongravad gurka, champagnesås & forellrom
– Kryddstekt Svensk majsanka med brynt smörbakad svamp , pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin, portvinssky alternativt ugnsbakad röding med brynt smörbakad svamp , pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin, portvinssky
– Tre svenska ostar med marmelad & surdegskrisp
– Chokladtart med bergamott och blåbärspannacotta, mjölkchokladcremuex & pistagenötter
– Kaffegodis
– Plus en överraskning

Vegetarisk meny
– Jordärtskockasoppa med Champagnepicklad kolrabbi fylld med Karl-Johan och tryffel
– Svartkålscréme med friterad svartkål, citronsaltad gurka, champagnesås och tångkaviar
– Brynt smörbakad svamp med delikatesslinser, pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin
– Tre svenska ostar med marmelad & surdegskrisp
– Chokladtart med bergamott och blåbärspannacotta, mjölkchokladcremuex & pistagenötter
– Kaffegodis
– Plus en överraskning