Avsluta 2019 med en smaksensation
![Avsluta 2019 med en smaksensation](https://blogg.guestro.se/wp-content/uploads/2019/12/Nyarspase-vasteras-guestro-2020.jpg)
Året börjar lida mot sitt slut och varje år ställer vi oss ofta frågan “vad ska vi göra på nyår?”. Det blir ofta en del fram-och-tillbaka och ofta slutar det med en sista-minuten lösning, om du inte planerat sedan långt innan. För vi alla känner ju någon som gillar att “planera i tid” redan i slutet på augusti, inte sant? Att fira in 2020 behöver dock inte bestå av en trist och stressad middag när du har alternativet att köpa din nyårspåse i Västerås. Kajplats 9 och The Nutmeg House erbjuder fantastiska nyårspåsar. Premium-middagen vi alla strävar efter, men kanske inte alltid har varken kunskapen eller tiden för, är nu en möjlighet och det bästa av allt – bara ett klick ifrån.
En nyårspåse innebär att du beställer en påse med förberedd mat och instruktioner för hur rätterna ska tillagas. Vi presenterar nedan Kajplats 9 respektive The Nutmeg House menyer och hur du bokar dessa.
Kajplats 9
Pris: Meny 1: 695 kr/person, meny 2: 495 kr/person
Boka via: Hemsida. Boka till och med 27/12.
Samtliga menyer är laktosfria och rätter med G* går att beställa glutenfritt.
MENY 1
Snacks: Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
Förrätt: Toast skagen med sikrom & hummer. G*
Varmrätt: Kalvytterfilé, quiche lorraine, örtbearnaise, madeirasky, ostronskivling & steklök. G*
Dessert: Crème caramel, karamelliserad chokladmousse, mandelchokladkaka & passionsfrukt.
Till kaffet: Chokladtryffel, fransk nougat & gelèhallon.
![Kajplats 9 nyårspåse i Västerås Kajplats 9 nyårspåse i Västerås](https://blogg.guestro.se/wp-content/uploads/2019/12/kajplats9-nyarspase-vasteras-guestro-2020.jpg)
MENY 2 – Vegetarisk
Snacks: Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
Förrätt: Toast chèvre chaud med saltbakade rödbetor & kanderade valnötter.
Varmrätt: Skogssvamp cannelloni, tomatsås, buffelmozzarella & juliennegrönsaker. G*
Dessert: Crème caramel, karamelliserad chokladmousse, mandelchokladkaka & passionsfrukt.
Till kaffet: Chokladtryffel, fransk nougat & geléhallon.
Nutmeg
Pris: Fisk/anka meny: 695 kr/person, vegetarisk meny: 550 kr/person
Boka via: Hemsida. Boka till och med 27/12.
– Skaldjurbisque med Champagnepicklad kolrabbi fylld med Karl -Johan och tryffel
– Glasbakad Mälargös med svartkålscréme, citrongravad gurka, champagnesås & forellrom
– Kryddstekt Svensk majsanka med brynt smörbakad svamp , pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin, portvinssky alternativt ugnsbakad röding med brynt smörbakad svamp , pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin, portvinssky
– Tre svenska ostar med marmelad & surdegskrisp
– Chokladtart med bergamott och blåbärspannacotta, mjölkchokladcremuex & pistagenötter
– Kaffegodis
– Plus en överraskning
![The Nutmeg House nyårspåse i Västerås The Nutmeg House nyårspåse i Västerås](https://blogg.guestro.se/wp-content/uploads/2019/12/Christoffer-Magnusson-Domeij-The-Nutmeg-House-nyarspase-Vasteras-guestro.jpg)
Vegetarisk meny
– Jordärtskockasoppa med Champagnepicklad kolrabbi fylld med Karl-Johan och tryffel
– Svartkålscréme med friterad svartkål, citronsaltad gurka, champagnesås och tångkaviar
– Brynt smörbakad svamp med delikatesslinser, pumpapuré smaksatt med apelsin & espelette peppar, pumpaknyten fylld med getost & stekt rosmarin
– Tre svenska ostar med marmelad & surdegskrisp
– Chokladtart med bergamott och blåbärspannacotta, mjölkchokladcremuex & pistagenötter
– Kaffegodis
– Plus en överraskning